Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezek az új hungarikumok!

| 2017. 03. 21. | 19:54:00
Bor, étel és eb is van közöttük.
Ezek az új hungarikumok!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte

  • az Egri Bikavért,
  • a Kodály-módszert,
  • a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint
  • a tiszai halászlét;

a Magyar Értéktár újabb kilenc értékkel bővült – a döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a bizottság ülése után. Az egri várban, borászok részvételével tartott sajtótájékoztatón taps fogadta, amikor Fazekas Sándor bejelentette: hungarikummá vált a világszerte ismert vörösbor, az Egri Bikavér. A tárcavezető felidézte, hogy 81 éve ugyanezen a napon jött létre az Egri Borvidék, mint jogilag önálló bortermő terület Darányi Ignác földművelésügyi miniszter döntése alapján.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés