Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már dolgoznak az Ország Tojásán

| 2017. 03. 08. | 10:35:00
Egyedülálló darab lesz.
Már dolgoznak az Ország Tojásán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy bejelentést tett Európa legjobb tojásdíszítője, Zsigóné Kati népi iparművész: 2018 húsvétjára elkészíti az Ország Tojását. A különleges és értékes hímestojás tervezése évek óta tart, Kati különböző technikákkal díszíti, és a rajta megjelenő motívumok sokszínűsége tükrözi majd az országunkra leginkább jellemző mozzanatokat.

– A világon egyedülálló alkotás lesz, értéke milliókban mérhető, de szeretném, ha nem ezé, hanem a mondanivalójáé lenne a főszerep. Így szeretném gazdagítani Magyarország kincseit, művészi értékeit. Ennél többet most még nem árulhatok el róla – mondta Zsigóné Kati.

A tojásdíszítés királynője, a Dubajban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé, Európában pedig a legjobbnak választott Zsigóné Kati közel húsz technikával több mint háromszáz fajta hímestojást készít, nyolc művészeti ágban remekel, így lakása felér egy igazi múzeummal. Egész évben látogatják külföldiek és magyarok egyaránt. Kati idén is szeretettel várja Kecskemétre az ország és a világ fiúit-férfijait húsvét hétfőn locsolkodni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés