Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ultramodern eszköz, amelyből csak egy van az országban, Nyíregyházán

| 2017. 04. 25. | 15:49:00
A megelőzést és gyógyítást fogja szolgálni.
Ultramodern eszköz, amelyből csak egy van az országban, Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az országban egyedülálló diagnosztikai eszközzel gyarapodott a Jósa András kórház. A Bige Holding Kft. egy speciális endoszkópos készüléket vásárolt az intézmény számára. Ilyen másott még nincs hazánkban.

A SpyGlass DS az epevezetékben végez endoszkópos vizsgálatot, alkalmas ismeretlen eredetű epeúti szűkületek természetének meghatározására, szövettani mintavételre és beékelődött, nagy epeúti kövek összetörésére, eltávolítására. Az új, csúcstechnológiás endoszkópos készülék a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtja a bizonytalan epeúti betegségek diagnosztikájában.

Adorján Gusztáv és Bige László

A nettó 13,5 millió forint értékű adomány átadásán dr. Adorján Gusztáv intézményigazgató elmondta: nem ez az első eset, hogy a holding tulajdonosa, Bige László eszközt ajánl fel a kórháznak. Úgy fogalmazott: a Bige Holding missziót teljesít. Hangsúlyozta a megelőzés fontosságát, amely sokkal olcsóbb, mint a gyógyítás. A most felajánlott eszköz egyaránt szolgálja a megelőzést és a gyógyítást, a használatához szükséges szaktudás rendelkezésre áll a kórházban.

Bige László hozzátette: nyíregyházi lakosként elsősorban a helyi kórházat támogatja – sok más mellett. Dr. Szegedi László osztályvezető főorvosnak - akivel egyébként osztálytársak voltak általános iskolában - nem volt nehéz meggyőznie őt arról, hogy miért pont erre az ultramodern gépre van szükség a kórházban. Úgy fogalmazott, ha csak 1-2 ember életét sikerül megmenteni, már megérte, de biztos benne, az eszköz – melyhez a kiegészítő berendezéseket a kórház vásárolta meg - hosszú évekig szolgálja majd a gyógyítást.

Semmivel sem gyengébb kvalitásúak a mi orvosaink a külföldiektől, csak ők jobban fel vannak szerelve műszerekkel – vélekedett a mecénás, hozzátéve: „szívesen támogatom a kórházat, és a jövőben is fogom. Találják ki minden évben, mire van szükség, és én partner leszek a beszerzésben.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés