Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajléktalan a manchesteri tragédia hőse

| 2017. 05. 29. | 15:29:00
Összefogtak érte, megváltozik az élete.
Hajléktalan a manchesteri tragédia hőse
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A West Ham United focicsapat társelnöke, David Sullivan felajánlotta, hogy fél évig fizeti s lakbérét, hogy segítsen talpra állnia annak a hajléktalan férfinak, aki valóságos hősként állt helyt a manchesteri drámai események közepén.

Stephen Jones, 35 éves hajléktalan férfi, a Manchester Aréna környékén aludt, amikor meghallotta a bombarobbanást. Amikor látta a “sok véres gyermeket, akik sírtak és sikoltoztak”, rögtön rohant, hogy segítse a sérülteket, akik közül néhányuknak “szögeket kellett kihúzni a karjukból” – írja a The Independent. cikkére hivatkozva a Zárójel.hu. Már a mentők kiérkezése előtt igyekezett többedmagával segíteni a sérülteken.

Egy nőnek vágás keletkezett a lábán. Egy másik társammal felemelve tartottuk a lábát, mert azt hittük el fog vérezni – mesélte Jones.

Az ITV News kedden számolt be a szörnyű robbantásról - melyben 22-en meghaltak, 59-en megsebesültek - a nekik nyilatkozó Stephen Jones a következőket mondta: „Ösztönösen cselekedtem, hiszen segítségre volt szükség. Ráadásul gyerekekről volt szó.” Majd így folytatta:

„ha nem segítettem volna, nem tudnék együtt élni a tudattal, hogy magukra hagytam a gyerekeket egy ilyen helyzetben. Az, hogy hajléktalan vagyok, nem jelenti azt, hogy nincs szívem és emberségem.”

David Sullivan a West Ham United társelnökének fia, Dave Sullivan Junior kedden felhívást tett közzé a Twitteren: ” én és apám szeretnénk bérelni a manchesteri hajléktalan férfinak egy házat 6 hónapra, hogy segítsünk neki talpra állni […] Nagyra értékelnénk, ha valaki segítene nekünk kapcsolatba lépni vele. Egy ilyen önzetlen cselekedetet jutalmazni kell. Kérjük, jelezze, aki segíteni tud nekünk. ”

Hamarosan meg is találták Stephen Jones-t.

Nem sokkal azután, hogy nyilvánosságra került Stephen Jones hőstette a Justgiving adomány oldalon gyűjtést indítottak a számára, hogy saját otthona lehessen. A célösszeg 30 ezer font, és már 29.900 font gyűlt össze eddig. Még 28 napig lehet adakozni Stephen Jones számára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés