Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi biciklisek! Jó hírünk van!

| 2017. 05. 18. | 16:13:00
Megkérdeztük, mikorra épül meg a kerékpárút Tokajig.
Nyíregyházi biciklisek! Jó hírünk van!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gőzerővel épül a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút. Elvileg tavaly decemberben kellett volna átadni, de a munkálatok elhúzódtak. Korábbi megkeresésünkre azt a választ kaptuk, hogy a nyáron már birtokba vehetik a bringások a biztonságos utat.

Most már konkrétabb időpontunk van:

a beruházás várhatóan június közepére fejeződik be - tudtuk meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt.-nél Karcagi Orsolyától.

A Szabolcsihír kérdéseire válaszolva a kommunikációs igazgató elmondta: Nyíregyháza és Tokaj között mintegy 25 km hosszú, egybefüggő kerékpárút hálózat épül meg.

A hálózat különböző szakaszokra bontva épül:

1. Rakamaz:
Rakamaz külterületi szakaszán, illetve belterületén burkolat felújítást, átépítést, szabványos kialakítást végez majd el a vállalkozó. A 4,9 km hosszú kivitelezés során a nyertes vállalkozó a Hosszú hidat is felújítja. A Mezőzombor és Nyíregyháza vasútvonal keresztezésében fény- és félsorompóval ellátott biztonságos vasúti kerékpáros átvezetés épül ki. A kivitelezést a Depona Plusz Kft. végzi, nettó 769,7 millió forint értékben.

2. Hídfelújítás:
Tokaj és Rakamaz közötti külterületi szakasz 3 km hosszú. A kerékpárút 3 régi hidat („régi" 38. sz. főút hídjai) is érint, melyek felújítását a KE-VÍZ 21 Zrt. végzi nettó 304 millió forint értékben.

3. Tiszanagyfalu-Nyírtelek közötti szakasz:
A 8,7 km hosszú szakasz keretében a Mezőzombor és Nyíregyháza vasútvonal keresztezésében fény- és félsorompóval ellátott biztonságos vasúti kerékpáros átvezetés épül ki. A kivitelezést a KE-VÍZ 21 Zrt. nettó 653,3 millió forint értékben végzi.

4. Nyírtelek-Nyíregyháza között:
Nyírtelek és Nyíregyháza között 7,3 km hosszú kerékpárút épül az egybefüggő kerékpárút hálózat kialakítása érdekében. A nyertes ajánlattevő itt is a KE-VÍZ 21 Zrt., a kivitelezés nettó 778,06 millió forint értékben valósul meg.

5. Nyíregyháza belterületén lévő vasúti keresztezés és közvetlen környezete:
Nyíregyháza belterületén mintegy 0,5 km hosszú szakasz megvalósítását jelenti, amely magában foglalja a MÁV 100 sz. vasúti fővonal keresztezést is, ahol fény- és félsorompóval ellátott biztonságos vasúti gyalogos- és kerékpáros átvezetés épül. A nyertes ajánlattevő KE-VÍZ 21 Zrt., a kivitelezés nettó 143,3 millió forint.

Továbbiak épülnek

A kérdésre, milyen kerékpárút-fejlesztésekre lehet számítani a közeljövőben, azt a választ kaptuk: A NIF Zrt.-nek Hajdú-Bihar megyében vannak folyamatban lévő kerékpáros fejlesztései.

  • A Tépe-Berettyóújfalu kerékpárút engedélyezési terveit Berettyóújfalu önkormányzata készíti. A NIF Zrt. kiviteli közbeszerzési eljárásának előkészítése megkezdődött, melynek elindításához az engedélyezési tervekre is szükség van.
  • Vámospércs-Nyírábrány (országhatár) közötti szakasz kerékpárút tervezése jelenleg folyamatban van
  • A Tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd fejlesztésére vonatkozó kiviteli közbeszerzési eljárás hamarosan elindulhat, ennek részeként a hidat kiszélesítik és felújítják, helyet adva a kerékpáros és gyalogos közlekedésnek is.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés