Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán beköszönt a jégkorszak!

| 2017. 06. 19. | 15:29:00
Ismét nagy durranás készül az állatparkban.
Nyíregyházán beköszönt a jégkorszak!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pangea Ökocentrum és Jégkorszaki interaktív attrakció épül egy 5,2 milliárdos fejlesztés keretében a Nyíregyházi Állatparkban - a hírt sajtótájékoztatón jelentette be hétfőn Kovács Ferenc polgármester és Gajdos László, a park igazgatója. 

A régió első számú turisztikai látványosságának számító Nyíregyházi Állatpark további fejlesztések előtt áll. A többfunkciós oktató- és konferenciaközpont kialakítása – Pangea Ökocentrum és Szálloda – a fejlesztés költsége nettó közel 1,643 milliárd forint. 

A Nyíregyházi Állatpark működteti az ország egyetlen állatkerti szállodáját, ahol a 18 családi szoba és a 60 személyes diákszállás mindig egy évre előre foglalt.

A fejlesztéssel megvalósuló ökocentrum egy látványos, magas színvonalú konferenciaközpont, rekreációs hely, és szálloda is lesz egyben. Két szinten 38 szállodai szobát alakítanak ki nettó 2618 m2 alapterületen, és egy 100 fős konferenciaterem is létesül.

Az ökológiai oktatás, nevelés központjává váló, a hazai és nemzetközi szakmai tanácskozásoknak teret adó, és az ökoturizmus szállásigényét magas szinten biztosító Pangea Ökocentrum és Szálloda megépítésével jelentősen hozzájárul majd az évi 400-500 ezer látogatót fogadó Nyíregyházi Állatpark szolgáltatásainak még magasabb minőségi szintre emeléséhez.

Az állatpark új attrakciójaként Sóstógyógyfürdőt egy többfunkciós központtal és igényes szálláshellyel gazdagítja. A munkaterület átadása megtörtént. A fejlesztés várhatóan egy év alatt valósul meg.

És egy újabb fejlesztésnek köszönhetően beköszönt a jégkorszak is Nyíregyházára, az interaktív állatbemutató költsége csaknem nettó 3,56 milliárd forint. Az attrakció 2 hektáron terül majd el, és

Európában egyedülálló módon valósághű modelleken mutatja be a jégkorszakban élt emblematikus állatokat, majd utazásra invitálja a látogatókat a sarkvidékre a fókák, a jegesmedvék, a pingvinek birodalmába. Megelevenedik a tundra a rénszarvasokkal éppúgy, mint a mesterségesen előállított havas, jeges táj.

A jégkorszakot megidéző, többcélú interaktív állatbemutató során a vendégek számos élménnyel gazdagodhatnak. A projekt egyedülálló Európában. A projekt jelenleg a tervezés-előkészítési szakaszban van. A Nyíregyházi Állatparkban tervezett fejlesztések várhatóan nagy népszerűségnek örvendenek majd a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőre érkező látogatók körében. Tovább növelik az állatkert látogatottságát, és munkahelyteremtő hatásuk is van.

  • A Nyíregyházi Állatparkot 1972-ben alapították
  • Területe: 35 hektár
  • Fajok száma: 520
  • Egyedek száma: 5236
  • Látogatók száma: 400-500 ezer évente
  • 2015-ben Európa legjobb állatkertjének választották az 500.000 látogató alatti kategóriában két dán állatkerttel egyetemben

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés