Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ízleljen dinnyét Nyíregyházán is!

| 2017. 07. 07. | 10:03:00
Kiváló a termés! Csatlakozott: Aldi, Auchan, CBA, Lidl, METRO, SPAR, TESCO.
Ízleljen dinnyét Nyíregyházán is!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindította idei Nyár, dinnyeszeletem kampányát az Agrármarketing Centrum és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával. A 7 héten át, 7 kereskedelmi áruházlánc (ALDI, Auchan, CBA, Lidl, METRO, SPAR, TESCO) 7 üzletében, helyszínenként 2 napon át, valamint a tervek szerint gyermektáborokban (a Bátor táborban és Erzsébet táborokban) tervezett kóstoltatások célja az, hogy bemutassa, látassa, tudatosítsa a fogyasztókban a hazai dinnye kiváló minőségét, sokszínű felhasználási módozatait és a dinnyefogyasztás előnyeit.

– Idén mind minőségében, mind pedig mennyiségében kiváló dinnyetermés várható – mondta Czerván György, az FM agrárgazdaságért felelős államtitkára a kampányindító sajtótájékoztatón, hangsúlyozva, hogy jelenleg 13-15 kg/fő a magyar emberek átlagos éves dinnyefogyasztása.

Daróczi László, az AMC ügyvezetője, arról beszélt, hogy az augusztus 20-ig tartó dinnye kóstoltatásokkal ennek szintjét szeretnék megemelni, s bizakodással indulnak a kampánynak, hiszen 2016-ban, 1 hónap alatt a bevásárlóközpontokban átlagosan, a kampány által elért területeken 20 százalékal nőtt a dinnyék iránti kereslet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés