Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jobban jár, ha lekaszálja!

| 2017. 07. 10. | 18:31:00
Biztos felismeri, annyiszor látta már felhívásokon.
Jobban jár, ha lekaszálja!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Július elsejétől Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is bárhol felbukkanhatnak az ingatlanügyi hatóság és növényvédelmi felügyelők, akik a parlagfűvel fertőzött területek felderítését végzik.

A megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a felderítés során a földhivatali mezőgazdász a parlagfüves területeket beméri, elektronikusan jegyzőkönyvezi, lefotózza, mely dokumentumok a későbbi eljárás lefolytatásához szükségesek.

A felvételezés során a nem művelt, ugaroltatott parlagfüves területeket is rögzítik. A nem megfelelően gyomirtott kukorica, napraforgó, dinnye, burgonya táblákban található foltokat, tábla széleket is jegyzőkönyvezik. Az eljárás megindítását követően - függően a felvett terület nagyságtól – 15.000-5.000.000 forintig terjedő növényvédelmi bírságot rónak ki a gondatlan gazdákra, valamint az eljárás költségeinek megtérítéséről is rendelkeznek. Ezeket az összegeket a földhasználónak vagy tulajdonosnak kell megfizetnie.

Belterületeken az illetékes jegyzők kezdeményeznek eljárást, és rendelnek el kényszerkaszálást, amennyiben parlagfűvel fertőzött területre bukkannak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés