Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ovi is lesz a kórházban

| 2017. 07. 04. | 17:08:00
Azt tervezik, decemberre elkészül.
Ovi is lesz a kórházban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a Jósa András Kórház területén annak az óvodának az építése, mely várhatóan idén decemberben már fogadni tudja az egészségügyi intézményben dolgozók gyermekeit.

A 320 millió forintból megvalósuló beruházás 200 millió forintos kormányzati támogatással valósul meg, melyhez az önkormányzat több mint 100 millió forint önrészt biztosít.

A 75 férőhelyes óvoda alapkövét ünnepélyesen helyezte el Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár, Vinnai Győző alpolgármester, Ulrich Attila alpolgármester, Adorján Gusztáv főigazgató és Polgári András, a kormányhivatal főigazgatója. Az ünnepségen elhangzott: a XXI. századi gyermekintézményben csoportszobák, játszóudvarok és kiszolgáló létesítmények mellett tornaszobát, sószobát és logopédiai foglalkoztató szobát is kialakítanak. Az épület akadálymentesített lesz és az óvoda teljes környezete megújul, beleértve a zöldfelületeket is.

További képek a galériában

Dr. Adorján Gusztáv főigazgató azt emelte ki, hogy az óvoda hozzájárul ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók biztonságban, a közelbe tudhassák gyermeküket és mihamarabb vissza jöhessen dolgozni a gyeremek vállalást követően. Novák Katalin államtitkár a 99,4 Sunshine fm-enk azt hangsúlyozta: ez a beruházás jó példája a kormányzati szándék megvalósulásának.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés