Hirdetés

Erdők lángolnak Horvátországban

MTI

2017.08.21. 15:34

Erdők lángolnak Horvátországban
A kép illusztráció (pixabay.com)

Torlódásra számítson, aki Dalmáciába tart.

Hirdetés

Vasárnap késő este óta erdőtüzek pusztítanak a horvát tengerparton, Zadar megyében, hétfőn pedig Hvar szigetén is tűz ütött ki - közölte a N1 horvát hírcsatorna hétfőn.

Zeljko Sosa, a zadari tűzoltóság parancsnoka szerint

a helyzet nehéz, mert a terep megközelíthetetlen, és az erős szél miatt "a dolgok kicsúsztak az ellenőrzés alól. Védjük a házakat, a szőlőket, a gazdasági objektumokat, de még mindig nem tudtuk megállítani a tűz továbbterjedését" - mondta. 

Vasárnap este 8 és 10 óra között 10-15 helyen tört ki tűz Benkovac környékén.

A hatóságok nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy szándékos gyújtogatás történt. 

A tűzesetek miatt hétfőn délelőtt lezárták a forgalom elől az A1-es autópálya Zadar és Sibenik közti szakaszát. Benkovácnál nyolc, Pirovacnál Zágráb irányába kilenc kilométeres autósor torlódott fel a fizetőkapuknál. 
A tűzoltásba a hadsereg is bekapcsolódott. 
Időközben Hvar szigetén is tűz ütött ki, amelyet egyelőre tűzoltó repülőgépekkel és helikopterekkel próbálnak meg eloltani.

Június elseje óta a horvát légierő tűzoltó repülőgépeit 243 tűzesethez riasztották, 85-höz Sibenik-Knin megyében, 79-hez Split-Dalmát megyében, 62-höz Zadar megyében, 11-hez Dubrovnik-Neretva megyében és öthöz Lika-Senj megyében. 
A repülőgépek az elmúlt két és fél hónapban 2100 órát repültek és 60 ezer 700 tonna vizet használtak el. 276 tűzoltót és katonát, valamint 38 tonna tűzoltásra alkalmas felszerelést szállítottak a helyszínre.

autópályaHorvátország

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés