Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Véradókra van szükség

| 2017. 08. 22. | 15:25:00
Minden egészséges embert toboroznak.
Véradókra van szükség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csökkenni kezdett az országos vérkészlet a nyári hónapokban, ezért véradásra hív minden egészséges embert az Országos Vérellátó Szolgálat - írja az nlcafé.hu.

Megnövekedett az elmúlt hetekben az egészségügyi intézmények vérfelhasználása, így apadni kezdett az országos vérkészlet. Míg egy átlagos napon akár 1800-an adnak vért, nyáron mindig csökken a véradók és a véradások száma.

Ahhoz, hogy a levett vérmennyiség egyensúlyban legyen az igényekkel a nyári időszakban, az Országos Vérellátó Szolgálat toborzásba kezdett: a vérkészletek stabilitásának megőrzése érdekében véradásra hívnak mindenkit, aki egészségesnek érzi magát.

A vér mással nem pótolható, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat a következő hetekben fokozottan számít az önzetlen véradók segítségére, hogy mind az életmentő beavatkozások, mind a tervezett műtétek, krónikus kezelések vérigényeit maradéktalanul ki tudják elégíteni.

A véradáshoz az egészséges szervezeten túl szükség van érvényes, fényképes igazolványra, TAJ-kártyára és lakcím kártyára.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés