Hirdetés

Hat kecses csoda született egy hét alatt Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2017.09.13. 18:15

Hat kecses csoda született egy hét alatt Nyíregyházán

A kis gidákkal már 17 főre bővült az Ázsia élővilágát bemutató kifutó.

Hirdetés

A három ázsiai elefánttal évek óta társbérletben álló apró termetű, de annál fürgébb csorda az elmúlt héten szép számmal gyarapodott, hiszen 6 antiloptehénnek is született utóda. Bár a faj párzási időszaka egész évben tart, március-április hónapokban a legaktívabb, ezért az utódok szinte egy időben láttak napvilágot. A félévnyi vemhesség után világra jött állatok a nőstényekhez hasonlóan sárgásbarna színűek, míg a háremet birtokló vezérhím csokoládébarna szőrű s fején 60 centis, csavarodott szarvat visel.

Az indiai antilop (Antilope cervicapra) kisméretű antilop faj, egy kifejlett állat 25-40 kilogramm súlyú. Kis számban India szinte teljes területén előfordul, kivéve a hegységeket és a nedvesebb területeket. Becslések szerint valaha mintegy 4 millió egyed élt a földrésznyi ország síkságain, mára viszont csupán tízezer maradt belőlük. A fajt a vadászat és élőhelyének pusztulása egyaránt veszélyezteti.

A vendégek a Nyíregyházi Állatparkban egy társas kifutóban tekinthetik meg őket, ahol ázsiai elefántokkal közös területen élnek. Az elefántokkal közös tartás célja, hogy "ingergazdagabbá" tegyék az intelligens ormányosok környezetét, ráadásul a  látogatók megfigyelhetik, milyen békésen tudnak egymás mellett élni a törpe és az óriás növényevők.
sóstó

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés