Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházának már mesekönyve is van

| 2017. 09. 26. | 17:42:00
Pályázatot hirdettek.
Nyíregyházának már mesekönyve is van
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kiemelten támogatja a helyi értékeket, a helyi, illetve megyénkben élő szerzőket, melynek keretében már több alkalommal megjelentette a helyi kötődésű alkotók ismeretterjesztő és szépirodalmi írásait.

Ezúttal az egyik legkedveltebb szépirodalmi műfaj megalkotására, meseírásra kértük a helyi alkotókat. Meseíró pályázatot hirdettünk életkori megkötés nélkül, hiszen mi is valljuk  Csernik Szende gyönyörű gondolatait a meséről: „A mese játék, csoda, hit és lélek. Mosoly mindenki lelkére."

A pályázatra 10 mese érkezett. Az alkotók általános és középiskolás diákok, illetve felnőttek. Volt olyan mese, amelyet az élet szült, de olyan is, amely betűdementorok varázslatos világba repíti az olvasóját.

Több mese is kötődik a könyvtárhoz, vagy a könyvtári manókhoz, amelyek egy ideje beköltöztek a Vécsey Utcai Fiókkönyvtárba - áll a közleményben.

Nyíregyházához kötődő interaktív mese is érkezett egy elismert kortárs írónőtől, de igazi gyöngyszemeket is találtak a szerkesztők a mesék között, amelyek felnőtteknek és gyereknek egyaránt szórakoztató olvasmányt nyújtanak.

A meséket mesekönyvbe szerkesztették Nyíregyháza mesekönyve címmel, melyet a Népmese Napján adnak át a szerzőknek, megköszönve a varázslatos, gyönyörű meséket. Néhány kötet a központi és fiókkönyvtár állományát gyarapítja, érdemes őket keresni a könyvtárak polcain.

A szerzők: Balogh Bettina, Erdős Renáta, Iván Tamás, Kántor Anett, Máté Dalma, Szőkéné Kádár Aletta, Tamaskovics Róbert, Trembácz Éva Zsuzsanna, Virgo Özséb, Virgo Sámuel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés