Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tegyen az egészségért Nyíregyházán

| 2017. 09. 29. | 20:40:00
Kicsik és idősek is futhatnak.
Tegyen az egészségért Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 30-án, szombaton újra megrendezik Nyíregyházán az Egészséges lendület Családi Futó- és Gyalogló Napot. Az esemény, ahogy tavaly is, a 100 Éves Patika szervezésében valósul meg.

A rendezvény segítségével családokat, széles tömegeket kívánnak megmozgatni a szervezők a legkisebbektől a legidősebbekig. A futónapot minden év szeptemberének utolsó szombatján rendezik meg, felkészítve a szervezetet az őszi-téli időjárásra való átállásra.

Köztudott, hogy a rendszeresen mozgó, sportoló emberek immunrendszere erősebb. Ha szabad levegőn mozgunk, akkor szervezetünk ellenállóbb a felső légúti megbetegedéssekkel szemben is.

A versenytávok az óvodások számára is könnyen teljesíthetőek, de az iskolások számára is tartogatnak kihívásokat, hiszen a legjobbakat érmekkel is jutalmazzák. A programot a szép korúak gyalogló versenye nyitja, amit kortól függetlenül ajánlanak, és külön díjaznak. A legjobban teljesítő családok kupát vihetnek haza.

Az 100 Éves Patikában és a Egészségügyi Alapellátási Igazgatóságon a résztvevők ingyenesen vizsgáltathatják meg magukat szűrések segítségével. Lehetőség lesz csonsűrűség vizsgálatra, általános egészségi állapot, vércukor, vérnyomás és testzsír mérésre is.

A Hatzel téren ezek mellett szemészeti, bőrgyógyászati tanácsadást is igénybe lehet majd venni, itt is lesz lehetőség szűrővizsgálatokra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés