Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Anyácska is a döntőben

| 2017. 10. 02. | 12:43:00
Két szabolcsi is versenyben az Aranyanyu véghajrájában!
Anyácska is a döntőben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akkor lett mindenki anyáscskája, amikor egyik gyermeke bekerült az egyik tehetségkutatóba. Oláh Ibolya, a tiszadobi gyermekotthonban nevelkedett, ma már országszerte ismert énekesnő nevezte így az intézmény akkori vezetőjét, nevelőjét.

Illésné Áncsán Arankát is nevezték a Richter Aranyanyu pályázatára, a szociális területen dolgozók kategóriában jutott a döntébe.

Nála több gyereke talán senkinek nincs, nem volt. "Több százan vannak, akiket még a tiszadobi gyermekotthon igazgatójaként nevelt. Legtöbbször azokkal volt sok dolga, akiket kezelhetetlenségük miatt állandóan vittek az igazgatóhoz. Ők lettek leginkább Aranka gyerekei. Sokukkal ma is tartja a kapcsolatot, egyengeti az útjukat, ismeri a gyermekeiket" - írják róla az aranyanyu.hu oldalon.

Archív fotó, Anyácska és Oláh Ibolya (RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence)

Van aki 16 évesen került a gyerekotthonba, ott tanult meg: írni, olvasni, magyarul beszélni, de leginkább élni és szeretni.

A behozhatatlan hátrányból induló roma származású fiú „Anya" segítségével költözhetett teljesen kilátástalan helyzetből feleségével és kisfiával Kecskemétre, ahol Aranka jelenleg az SOS Gyerekfalu Magyarországi Alapítványánál dolgozik gyermekotthon-vezetői munkája mellett.

Aranka számára fontos, hogy a régi szabolcsi növendékeinek is tudjon segíteni, ha szükség van rá.

Ebben barátai támogatják. Nagy öröm számára, hogy a munkába időnként az SOS-es fiatalok is bekapcsolódnak - olvasható róla.

Habár 2012 óta Kecskeméten él családjával Illésné Áncsán Aranka, 26 évig Szabolcs-Szatmár-Beregben, a tiszadobi gyermekotthonban volt az ott menedéket talált gyermekek anyja helyett anyja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés