Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jöhet a digitális elvonókúra?

| 2017. 10. 08. | 12:34:00
Egyre többen kérnek "nagyitelefont"
Jöhet a digitális elvonókúra?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Döntöttek a fiatalok: már nem kérnek a közösségi oldalakból. Bár megszokott látvány, hogy a tinédzserek a telefonjukba temetkezve járnak-kelnek, el sem tudnak szakadni a készüléktől, valószínűleg ez már nem sokáig lesz így - a mai fiatalok ugyanis fokozatosan megutálják a közösségi oldalakat.

A brit Digitális Éberség Kutatóközpont ötezer gimnazistát kérdezett meg arról, hogyan viszonyulnak a Facebookhoz és a többi közösségi oldalhoz. Nagyon meglepődtek a válaszokon. A tinédzserek kétharmada ugyanis már annyira kiábrándult a barátkozó oldalakból, applikációkból, hogy azt sem bánnák, ha fel sem találták volna őket - írja a Daily Mail cikkére hivatkozva a Faktor.hu

A legtöbb fiatal az online zaklatás és a folyamatosan áradó álhírek miatt utálta meg a Facebookot és a Twittert, de az ezeken és az Instagramon sugárzott hamis énképeik is zavarba ejtik őket. Ezért 71 százalékuk úgy érzi, „digitális elvonókúrára” lenne szüksége – ennek köszönhetően pedig egyre többen kérnek hagyományos mobilt az okostelefonok helyett, amellyel nem tudnak netezni.

A válaszadók 57 százalékát zaklatták már közösségi oldalán keresztül. Ennek ellenére 56 százalékuk közösségi médiafüggőnek tartja magát.

A felmérés készítői szerint a szülőknek és a tanároknak érdemes lenne elbeszélgetniük a gyerekekkel a közösségi oldalak árnyoldalairól, és közösen visszafogni az internet bűvöletében töltött idejüket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés