Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavazzunk erre a nyíregyházi közösségre!

| 2017. 10. 25. | 16:13:00
Már a legjobbak között van.
Szavazzunk erre a nyíregyházi közösségre!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem először hirdették meg Az Év KözöFuss a fésségi Kezdeményezése díjat. A 2017-es pályázók közül a szakmai zsűri már kiválasztotta a legjobbnak ítélt kezdeményezéseket. Ezek közül a közönség szavazatai alapján kerül majd ki a nyertes. A jelöltek között egy megyénkbeli csapat is van: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat. 

A közösség Fuss a Fényben! elnevezésű sport és családi napja bejutott az Önkéntes Központ Alapítvány által meghirdettet Az év közösségi kezdeményezése 2017-ben jelöltjei közé.

Kik ők?

Ez egy informális csoport, melynek tagjai főleg aktív középiskolások. Tevékenységük az egész megyére kiterjed. Aktívak önkéntes tevékenységekben, szerveznek ún. flash mobokat, részt vesznek Nyíregyháza Ifjúsági Kerekasztalában, több sport és kulturális programot is rendeznek. Összefogják a megye általános és középiskolai diákönkormányzatait. Ezáltal nagyon sok iskolával, civil szervezettel, önkormányzattal dolgoznak együtt. Tevékenységeik elsődleges célcsoportja a megye tanuló ifjúsága, de önkéntes tevékenységeikben a kisgyermekek, fogyatékkal élők, idősek, hátrányos helyzetű családok is teret kapnak.

Miért szavazzunk rájuk?

Az ifjúsági önkormányzat léte azért fontos, mert hatalmas teret és lehetőséget ad a másokért tenni akaró, közösségükért és különböző fontos társadalmi ügyekért aktívan szerepet vállaló fiataloknak. Ezen informális szervezetben a fiatalok megvalósíthatják terveiket, mindezt jó ügyek mentén. A Fuss a Fényben (Nyíregyháza, 2017.05.12) kezdeményezés mintáját Budapestről vették.

Az utóbbi években több partner intézménynek (Ridens Szakiskola, Bárczi, Idősek Otthona, etc) segítettek, ezek egy-egy napos önkéntes tevékenységek voltak. A fiatalok idén nagyon profin oldották meg ezeket.

Magát a nagy eseményt, mellyel esélyesek a díjra, a Fuss a Fényben Napot idén nagyon profi sajtó nyilvánosság mellett, önkormányzati támogatással valósították meg a fiatalok.

Ténylegesen számítottak a szociális intézmények az eseményekre, illetve az intézményekben élő, tanuló gyermekek pedig várták az önkéntes alkalmakat, illetve a Családi Napot. Ezen gyermekeknek ezen események, maga a rendezvény nagyon sokat ad egész évre és ilyenkor kimozdulhatnak a saját kis világukból és együtt lehetnek ép társaikkal. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés