Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb hetven gyermek fáját ültették el Nyíregyházán

| 2017. 10. 09. | 15:46:00
Együtt cseperednek a csemeték.
Újabb hetven gyermek fáját ültették el Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel hetven nyíregyházi család ültetett fát gyermekének hétfőn Nyíregyházán, az Újéletfa-ligetben, a Búvár utca 9. szám alatti területen, az immár negyedik alkalommal meghirdetett akcióban.

Régen, ha egy családba gyermek érkezett, szokás volt fát ültetni. Ezt a szép hagyományt elevenítette fel néhány évvel ezelőtt Nyíregyháza önkormányzata, amikor a  NYÍRVV Nonprofit Kft.-vel karöltve meghirdetette Újéletfa-akciót.

Az első Újéletfa-ligetet az Alkotás utcai játszótér mellett alakították ki, amely a 2014-15-ben elültetett fákkal megtelt. A második Újéletfa-liget – közel a játszótérhez – a Búvár utca, Szikla utca, Kerék utca által körbezárt területen található, 2016-ban már összesen 80 hárs, juhar és kőrisfa csemetét elültettek a családok. Hétfőn újabb 70 család gyermekének fája került ezek mellé, az önkormányzat által ajándékozott kőrisfákat az újszülöttek szülei, nagyszülei ültették el.

A szervezők arra számítanak, idővel erdővé sűrűsödnek az újszülöttek számára elültetett fák, és a város kellemes pihenőhelyeivé válhatnak az Újéletfa-ligetek. A szülők gyermekeikkel együtt nyomon követik az elültetett facsemeték fejlődését, és az évek múltával is vissza-visszatérnek majd a ligetbe, akkor már az unokáikkal…

További képek a galériában

A babákat és hozzátartozóikat a ligetben a Bíborka Alapfokú Művészeti Iskola Pántlikás néptánc csoportja fogadta kedves műsorral, majd Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere, Adorján Gusztáv a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, önkormányzati képviselő és Ignéczi Csabáné a NYÍRVV Nonprofit Kft. igazgatója köszöntötte őket.

A közös faültetés előtt a történelmi egyházak képviselői megszentelték, megáldották a facsemetéket.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés