Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kilőtték a gyilkos medvét Hargitán

| 2017. 11. 28. | 15:21:00
Rengeteg kárt okozott az utóbbi három évben.
Kilőtték a gyilkos medvét Hargitán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 Sikerült ártalmatlanítani a Hargitát rettegésben tartó medvét. A 444.hu szúrta ki azt a fotót, amelyet egy erdélyi vadász tett közzé a Facebookon azzal, hogy bár ő medvék pártján áll, de

ez a mackó több mind 47 marhát (tehenet) és több mind 100 juhot ölt meg 3 év alatt. Évekig tartott rettegésben 3 települést. Rengeteg vadkamera fotóval, fényképpel bizonyított, hogy ez a medve nem hétköznapi medve - írja,

hozzátéve, hogy mégis

éveknek kellett eltelniük és rengeteg kárnak megtörténnie, hogy engedélyezzék a medve kilövését. Ez az első medve amit Hargitamegyének engedélyeztek az elmúlt 3 évben.

A vadász Facebook-bejegyzésében hozzátette: lassan két hete, hogy a hatalmas medvét elejtette, és bár inkognitóban akart maradni, a sajtó nyomásának engedve felfedte kilétét, a fotót közzétette. Nem akar kérkedni, de nagyon büszke egy 517 pontos trofea tulajdonosa. Mint kiderült, egyébként mindössze két éve vadászik.

Hargita és Kovászna megyében évek óta egyre súlyosabb gondot jelentenek az egyre bátrabb medvék, amelyek az utóbbi időben több településre is bemerészkedtek. Nemcsak a haszonállatokra, hanem már az emberekre is veszélyt jelentettek.

 

Hosszú engedélyeztetési eljárás után idén ősszel a román környezetvédelmi hatóságok végül engedélyezték, hogy Kovászna megyében 10, Hargita megyében pedig 7 medvét kilőjenek - jegyzi meg a 444.hu, hozzátéve: ez nem azt jelenti, hogy bármelyik állatot ki lehet lőni, hanem vadkamerákkal azonosított, bizonyítottan kárt okozó medvéket szabad csak elejteni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés