Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Micsoda idők tanúja ez a vásárosnaményi asszony!

| 2017. 11. 28. | 16:15:00
Kerek születésnapján köszöntötték.
Micsoda idők tanúja ez a vásárosnaményi asszony!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csatlós Ferencné, Szeréna néni november 28-án ünnepelte 100. születésnapját Vásárosnaményban,  a Humán Szolgáltató Központban. A menye, Csatlós Istvánné által szervezett ünnepségre az Idősek Otthona lakói és gondozói, Szeréna néni családja valamint meghívott barátok és vendégek érkeztek - írja a Háromhatár.hu.

A képek tanúsága szerint remek egészségi és szellemi állapotnak örvendő Szeréna nénit A Humán Szolgáltató Központ nevében Koncz Edina, az intézmény vezetője a város nevében Filep Sándor köszöntötte, majd a polgármester átnyújtotta neki a Magyarország Kormánya nevében a miniszterelnök által aláírt emléklapot. Demkó István a Vásárosnaményi Görögkatolikus Egyházközség parókusa a megváltót ábrázoló ikonnal ajándékozta meg a közösség legidősebb tagját.

Szeréna néni 1917.november 28.-án született Gergelyiben (ma már Ugornyával együtt ez a település is Vásárosnaményhoz tartozik), 2 hetes korában költözött a családja Vásárosnaményba.

Nehéz, de boldog élete volt. Férjét korán elvesztette, özvegyen maradt három iskoláskorú gyerekkel. Hogy őket eltartsa, télen a dohányfermentálóban dolgozott, nyáron a Vásárosnaményi Termelő Szövetkezet dohányföldjein.

A százéves Szeréna néni önállóan ellátja el magát, szemüveg nélkül olvas, az imakönyvét mindig magánál tartja, abból merít erőt.

A lap kérdésére, hogy mit üzen a fiataloknak, hogy ők is elérjék ezt a szép életkort, azt válaszolta: Dolgozzanak, ne legyenek lusták!

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés