Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nálunk is népszerű gyógyszerek a franciák feketelistáján

| 2017. 11. 16. | 12:25:00
Érdemes megnézni, mit veszünk be.
Nálunk is népszerű gyógyszerek a franciák feketelistáján
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Franciaországban 28, vény nélkül kapható gyógyszer került feketelistára egy fogyasztóvédelemmel foglalkozó magazin összeállításában. Ezek olyan enyhébb betegségek elleni szerek, mint a köptetők, torokfertőtlenítők vagy gyulladáscsökkentők. A listán több itthon is népszerű gyógyszer szerepel - írja az Index egy fogyasztóvédelemmel foglalkozó francia lap cikkére hivatkozva. A 60 millions de consommateurs

bevizsgált 62, vény nélkül kapható gyógyszert, és ebből 28-ról megállapította, hogy erősen érdemes kerülni, mert sok esetben a használata többet árt, mint használ.

A megfázás elleni gyógyszerek közül több Franciaországban népszerű típus is feketelistára került. Egyebek mellett olyanok, melyek párhuzamosan működő hatóanyagokat tartalmaznak, mint például az ibuprofen, antihisztamin és a paracetamol. Ezeknek az együttes használata hatásos, de komoly mellékhatások is felléphetnek, és használatuktól megnő a szélütés, valamint a szívelégtelenség esélye, ugyanis egyfajta villámháborút indít a készítmény a szervezet ellen.

Egy francia professzor ahhoz hasonlította ezeket a gyógyszereket, mintha egy aknavetővel akarna az ember egy orrdugulást megszüntetni.

A listán szerepeltek még inhalátorok is, valamint itthon is forgalomban lévő torokfájás elleni cukorkák. 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés