Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szombaton nyit a karácsonyi vásár Nyíregyházán

| 2017. 11. 21. | 15:01:00
Csak az ünnepi hangulathoz illő árusok jöhetnek.
Szombaton nyit a karácsonyi vásár Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét elrepült egy év: november 25-én már nyit is a karácsonyi vásár Nyíregyháza belvárosában. A fenyő szokott helyén, a Takarékpalota előtt díszíti a főteret, melyet egy sóstógyógyfürdői lakos, Gellért Sándor ajándékozott a városnak.

A 13 méter magas, közel harminc éves fenyőt már napokkal ezelőtt felállították a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai. A város karácsonyfáját a díszek mellett több mint 3 km hosszúságú égősor ékesíti, illetve a város egy idős lakója, Gunyecz Józsefné készítette 33 darab óriás szaloncukor.

A fényeket december 3-án (Advent első vasárnapja) kapcsolják fel. Újdonság, hogy a Kossuth téri kandeláberek, valamint négy belvárosi fa is díszvilágítást kap,

ugyanakkor a jól ismert világító, 3D-s díszfigurák, a faházak tetejére helyezett fényháló, az oszlopokra szerelt díszfények, a közel 9 km hosszúságú égősor és a Városházát megvilágító jégcsap függöny az idén is ragyogóvá teszi az esti városközpontot.

Az ünnepi világítás a Karácsonyi forgatag helyszínét, Nyíregyháza főterét, a kapcsolódó utcákat, és néhány városrészt díszít majd.

A NYÍRVV munkatársai tavaly elkészítették az új Mikulásházat, így a gyerekeket idén két foglalkoztató ház is várja majd a vásári forgatagban, melyekben a Jósa András Múzeum munkatársai, az Aranykapu Népművészeti Egyesület, valamint a LEGO biztosítja a gyerekek kreatív szórakoztatását.
2017-ben összesen 30 db vásári létesítményt állítanak fel, az építési munkálatok már elkezdődtek. A Kossuth téren az ünnepekhez kapcsolódó építmények, a Mikulásház, a színpad, a betlehemi jászol és az adventi koszorú kap helyet,

A forgatag összesen 39 helyszínen várja gazdag karácsonyi kínálattal az érdeklődőket. Az árusok közel fele ínycsiklandó ételeket, karácsonyi édességeket, fűszeres téli italokat kínál, más részük hagyományos kézműves és iparművészeti alkotásokat, karácsonyi ajándékot és fenyődíszeket árul majd.

A vásár résztvevőit pályázaton választották ki, legfőbb szempont volt, hogy csak a karácsonyi hangulathoz illeszkedő standok állhassanak a belvárosban. A forgatag január elsejéig várja az érdeklődőket a Kossuth téren.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés