Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor újra száguld a Zrínyi expressz!

| 2017. 12. 20. | 11:26:00
Milyen volt 2017, mit vár 2018-tól? - az idén 100 éves gimi igazgatóját, Huszárné Kádár Ibolyát kérdeztük.
Amikor újra száguld a Zrínyi expressz!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan magunk mögött hagyjuk 2017-et, és beköszönt az újév. Ilyenkor legtöbben számvetést készítünk a búcsúzó évről, és tervezzük az újat. Nyíregyháziakat kérdeztünk, milyen évet hagynak maguk mögött, és mit várnak az újtól.

A 2017/18-as tanév különleges a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium számára, hiszen fennállásának 100. születésnapját ünnepli az alma mater.

Így indult a tanév

Teljesen egyértelmű volt, hogy kérdéseinket feltesszük a ZIG igazgatójának, Huszárné Kádár Ibolyának is, aki a katedra mindkét oldaláról ismeri az iskola minden sarkát, hiszen itt érettségizett, az egyetem elvégzése után pedig ide jött vissza pályakezdő pedagógusnak. Jelenleg pedig ő vezeti az intézményt.

A képzeletbeli mérlegre téve 2017 jó és rossz történéseit, összességében a sikerek vagy a kudarcok voltak többségben?​
2017 összességében tartalmas, jó év volt. Szakmai céljaimat sikerült megvalósítani, az esetleges kudarcokon nem szoktam merengeni, teszem tovább a dolgom.

Kezdődik a karácsonyi koncert

A Zrínyi Gimnázium centenáriuma kapcsán október 27-én, a díszünnepség másnapján megszerveztünk egy kassai kirándulást. Ezen az iskola valamennyi diákja és pedagógusa részt vett. Tisztelegtünk iskolánk névadójának síremléke előtt, bejártuk Kassa történelmi városrészeit. A legnagyobb pillanat számomra mégis az volt, amikor az állomásra belépve a kijelző azt mutatta, hogy „a Zrínyi express az 1. számú vágányról indul”. Nagyon boldog voltam, mert ez a „Zrínyi express” kifejezés egyszerre jelezte a diákkori közös kirándulások emlékét, illetve a 2017-es nyár sok-sok szervező munkájának beérését.

Vonatra várva

Indul a Zrínyi expressz

Ez a jegy máris különleges érték

Hozott-e jelentős fordulatot 2017?
Jelentős fordulat nem volt.

Történt-e olyan dolog, amit szívesen kihagyott volna?
Szerencsére visszavonhatatlan rossz dolgok nem történtek. A kisebb-nagyobb hibákat sikerült korrigálnom. Örök optimistaként igyekszem kézben tartani a dolgokat és nem hátrafelé tekinteni.

Fellépés előtt a ZIG Singers

Hol, kikkel tölti az ünnepeket?

Az ünnepeket szűk családi körben töltöm. Nagyon sok eseményt szerveztem, koordináltam az utóbbi hónapokban, ezért inkább most karácsonykor és szilveszterkor is a csöndes lazítást és visszavonulást választom.

Ez pedig az idén alapított "zrínyis Oscar", az Ilona

Szokott-e újévi fogadalmat tenni?
A hirtelen elhatározásokban nem hiszek, újévi fogadalmat sosem teszek. Céljaimat, értékvilágomat folyamatosan igyekszem megvalósítani és karbantartani.

Mit vár 2018-tól?
Nyugalmat és kiszámíthatóságot a munkában. Szeretnék több időt tölteni a családommal, főleg a Svájcban élő lányommal. Jó könyveket és jó színházi előadásokat a szabadidőmben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés