Hirdetés

Csúszdadombot építettek Nyíregyházán

Szabolcsihír

2017.12.06. 10:20

Csúszdadombot építettek Nyíregyházán
Fotók: NYÍRVV

Kicsik-nagyok élvezhetik.

Hirdetés

Befejeződött a csúszdadomb építése Nyíregyházán, a Kőris utcai játszótéren. A korábbi játékvárat elbontották és helyére egy 5,5 méter magas, 140 m2-es, egyedi tervezésű játékot építettek - közölte a Szabolcsihírrel Szabó Edina, a NYÍRVV Nonprofit Kft. sajtóreferense.

A játszódombot a városüzemeltető társaság munkatársai úgy tervezték, hogy a legkisebbektől a nagyobb gyerekekig minden korosztálynak játéklehetőséget biztosítson.

Ennek megfelelően a nyolcoldalú dombra különböző nehézségű feljáratok vezetnek, illetve a kialakított két csőcsúszda és két dupla hullámcsúszda eltérő magasságú és lejtésű. A játszóhely környékét 80 néyzetméter gumi ütéscsillapítóval burkolták. A csúszda oldalain öt virágkazettát alakítottak ki, melybe tavasszal növényeket ültetnek.

A játék építése bruttó 22,5 millió forintba került. A csúszdadombon kívül a NYÍRVV füvesítette a területet, felújította a többi játszótéri játékot, a sporteszközöket, a padokat és korlátokat. A játszótér mellett egy 300 méter hosszú, 2,5 méter széles járdaszakasz épült, illetve a burkolat mellett három rámpát is készítettek munkatársaink.

 

nyírvvNyíregyházajátszótér

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés