Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas vita várható a nyíregyházi Kölcseyben

| 2017. 12. 07. | 14:34:00
Ráadásul egy szót sem ért belőle, aki nem beszél angolul.
Hatalmas vita várható a nyíregyházi Kölcseyben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium ad otthont a DEbate elnevezésű országos angol vitaversenyegyik elődöntőjének, ahol nyolc háromfős csapatot látunk vendégül.  

  • Helyszín: Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, 4400. Nyíregyháza, Széchenyi utca 6.
  • Időpont: december 8. péntek 13:30

A DEbate angol nyelvű vitaverseny középiskolás diákoknak, amely

arra ösztönzi a fiatalokat, hogy érveljenek, vitázzanak és mérjék össze tudásukat az ország legjobbjaival.

A Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete ebben a tanévben harmadik alkalommal hirdeti meg angol nyelvű vitaversenyét. A megmérettetés során háromfős csapatok versengenek egymással három regionális elődöntőben.  Ezt követően a legjobbak a döntőben, a Debreceni Egyetemen mérhetik össze tudásukat neves zsűri előtt 2018. februárjában.

Az ambiciózus tanulók szeptember 30-ig jelentkezhettek a versenyre. A regisztrációt követően előválogató volt. A tanulók előre meghatározott témát dolgoztak fel, bemutatták a témával kapcsolatos vitás kérdéseket. Ezt megtehették angol nyelvű esszé, prezentáció, vers, film, vagy riport formájában. (Az előválogató idei témái: Where Do We Go from Here? The Future of Europe).

A versenybe jutott háromfős csapatok sorsolás után, előre megadott témákban vitázhatnak egymással az elődöntőben. A regionális döntőkbe (Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza) 8-8 csapat jutott be, ahonnan a legfelkészültebbek továbbjutnak a debreceni, végső megmérettetésbe.

A vitaverseny jó lehetőséget teremt arra, hogy a diákok kipróbálják magukat, gyakorolják az angolt egy magas színvonalú versenyen. Mindezek mellett értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A december 8-i, nyíregyházi elődöntőbe jutott a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium egy csapata is, akiket Ferencziné Molnár Éva készített fel. Csengeri Dániel, Telinger Petra és Havacs Patrik (tartalék: Verdes Nikolett) a 11.c osztályban tanulnak.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés