Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megnyugodhatnak a legkisebb nyíregyháziak szülei

| 2017. 12. 14. | 15:15:00
Javult a bölcsődék és óvodák tűzvédelmi helyzete.
Megnyugodhatnak a legkisebb nyíregyháziak szülei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság évről évre tart tematikus hatósági ellenőrzés-sorozatot. A katasztrófavédelmi kirendeltségek tavalya középmagas és magas épületeket helyezték a figyelem fókuszába, ez év őszén pedig az óvodák és bölcsődék tűzvédelmi helyzetét vizsgálták - közölte a Szabolcsihírrel Dóka Imre, a katasztrófavédelem megyei szóvivője, aki hozzátette: azt, hogy a vizsgálatok célja a tűzbiztonság javítása volt, az a tény mutatja leginkább, hogy

az intézményfenntartók, vezetők és üzemeltetők az ellenőrzések megkezdését megelőző két hónapban konzultálhattak a hatóság képviselőivel.

A katasztrófavédelmi kirendeltségek előzetes értesítés és tájékoztatás után, októberben vizsgálták a bölcsődék, óvodák tűzvédelmi helyzetét. A vizsgálatokat igény szerint konzultáció előzte meg, vagyis az intézmények képviselői augusztusban és szeptemberben a helyszínen kaphattak választ kérdéseikre. A konzultáció célja az volt, hogy a létesítmények vezetői, fenntartói, üzemeltetői megismerjék az adott létesítményre vonatkozó tűzvédelmi előírásokat és esetleg szükséges megoldásokat. Az ellenőrzések tehát már mindennek ismeretében zajlottak le.

A konzultációs lehetőségnek is köszönhetően viszonylag kevés hiányosságot tártak fel a katasztrófavédelem szakemberei.

A legtöbb hiányosság a tűzvédelmi dokumentációkkal kapcsolatos, sok esetben adminisztratív jellegű volt.

A problémák jelentős részét az okozta, hogy a felülvizsgálatok, illetve a felülvizsgálatok során megállapított hibákat nem szüntették meg.

Több intézményben a közműelzárók jelölése hiányzott, néhány gyermekintézményben pedig a szén-monoxid-érzékelő hiányával szembesültek az ellenőrök.

Szabolcs-Szatmár Bereg megyében összesen 79 hatósági ellenőrzést tartottak a bölcsődék, óvodák területén, amelyek során 91 hiányosságot tártak fel. A hiányosságok megszüntetése érdekében a kirendeltségek 32 esetben hatósági felhívást küldtek az ügyfeleknek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés