Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rozsréten is van már defibrillátor

| 2017. 12. 21. | 13:13:00
Az iskolában adták át az ajándékot.
Rozsréten is van már defibrillátor
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Félautomata defibrillátort adományozott a rozsréti Váci Mihály Általános Iskolának csütörtökön, a karácsonyi rendezvényen a Monbebe Kft.

Az ajándékot átadó Szilvási István szakmai igazgató az ünnepségen elmondta: a helyszín kiválasztásakor több szempontot is figyelembe vettek. Az intézményben mind labdarúgásban, mind szivacs kézilabdában működtetnek csapatokat, többéves kapcsolatuk van velük.

Fontos szempont volt az is, hogy a mentőállomástól, talán ez az egyik legmesszebb lévő intézmény. Ha bekövetkezik a baj és szükség van egy ilyen eszközre, minden perc számíthat.

Az eszköz használatára egy itt dolgozó testnevelőt már kiképeztek, és a többi pedagógus számára is biztosított a lehetőség a defibrillátor helyes, szakszerű használatának elsajátításához. Az eszköz rendelkezik felnőtt és kifejezetten gyermekek számára fejlesztett tappancsokkal is.

"Abban bízunk, hogy sosem lesz szükség rá, de ha mégis, akkor lényeges, hogy ne csak a belvárosban legyenek ilyen életmentő készülékek. Ez volt az első átadásunk de nemsokára másik, külső városrészben lévő intézménynek is adunk át ilyen félautomata defibrillátort" - tette hozzá Szilvási István.

A térség számára kiemelt fontosságú lehet egy ilyen eszköz, mivel a baj bekövetkeztekor minden perc számíthat egészítette ki Vassné Harmann Gyöngyi önkormányzati képviselő, aki a lakosok nevében is megköszönte a segítséget, hogy egy ilyen eszköz elérhető közelségben lehet a lakókörnyezetükben.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés