Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelelni tanulnak a polgárőrök Nyíregyházán!

| 2018. 01. 29. | 12:47:00
Bárki jelentkezhet egy ingyenes tanfolyamra.
Jelelni tanulnak a polgárőrök Nyíregyházán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes jelnyelvtanfolyamra hirdet pályázatot az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület Nyíregyházán. Remek lehetőség ez az akadálymentesítésre, hiszen azok, akik elsajátítják ezt a különleges nyelvet, képessé válnak a hallássérültekkel való kommunikációra.

A tanfolyamra azoknak a jeletkezését várjuk, akik szeretnének megtanulni egy különleges nyelvet, szeretnék megismerni a hallássérültek világát, kommunikációját, a jelnyelvet - mondta el a Szabolcsihírnek Stankóczi László, az egyesület elnöke, aki hozzátette:

"idén a tanfolyam megvalósításához a Megyei Polgárőrszövetség is partnerünk lett, a polgárőröket is szeretnénk bevonni a képzésbe."

Az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület minden évben indít ingyenes jelnyelvtanfolyamot Nyíregyházán azoknak, akiket érdekel egy különleges és érdekes nyelv megtanulása. Ehhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül nyújt támogatást az egyesületnek.
Idén a jelnyelvet nemcsak az érdeklődőknek, hanem Nyíregyháza és közigazgatási hátárán belül működő polgárőröknek is szeretnék megtanítani, akik áldozatos munkájuk során az így szerzett tudást használhatják.
Az ingyenes jelnyelv tanfolyamot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetséggel partnerségben és közösen indítják 2018-ban elsősorban polgárőröknek, polgárőröket segítő természetes személyeknek és minden érdeklődő nyíregyházinak

Jelentkezni online pályázati űrlap segítségével lehet. Az űrlap a www.jelnyelvklub.hu oldalon érhető el. 

A pályázat benyújtási határideje 2018. február 4. Az érvényes pályázók közül 30-an kezdhetik meg a tanulást, válhatnak jelnyelvi kommunikátorrá, amit a polgárőrségekben kamatoztathatnak, de növelhetik előmeneteli esélyeiket a munka világában, vagy segítheti hallássérült családtagját. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés