Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Adományokat gyűjtenek a nyíregyházi katolikus templomokban is

| 2018. 02. 23. | 13:43:00
Régi hagyományt elevenítenek fel a szegények segítésére.
Adományokat gyűjtenek a nyíregyházi katolikus templomokban is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) erről szóló körlevelét most vasárnap országszerte felolvassák a katolikus templomokban - tájékoztatta az MKPK sajtószolgálata pénteken az MTI-t.

A körlevélben az MKPK felhívta a figyelmet arra, hogy a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtéssel

két egyházi hagyományt elevenítenek fel: egyrészt az első század keresztényei a szentmisére vitték magukkal a szegényeknek szánt adományaikat, másrészt régi hagyomány volt, hogy a böjtöléssel megtakarított javakat a szegényeknek ajánlották fel. 

"Ezeket a példákat követve kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat, és tegyék a templomban erre kijelölt helyre" - fogalmaztak.
A jövő vasárnapi szentmiséken és az azt követő héten, március 4-től 11-ig várja a katolikus egyház az adományokat, amelyeket a Katolikus Karitász juttat majd el a rászorulókhoz.
A körlevélben kitértek arra is, hogy

a korábbi években meghirdetett gyűjtések eredményeképpen családok ezreit tudták segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományoztak. Ha minden hívő legalább egy kilogramm adományt visz a templomba, akkor újra nagyon sok családnak tudnak segíteni - tették hozzá.

A körlevélben idéztek Ferenc pápa idei nagyböjti üzenetéből is: "Az alamizsnálkodás gyakorlása által megszabadulhatunk a kapzsiságtól és felfedezhetjük, hogy a másik ember a testvérünk: amim van, soha nem teljesen az enyém. Mennyire szeretném, hogy az adakozás valódi életstílussá válna mindenkiben! Bárcsak követnénk keresztényekként az apostolok példáját, és meglátnánk a másokkal való osztozás lehetőségében az egyházban megélt közösség kézzelfogható tanúságtételét."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés