Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megint rossz a levegő Nyíregyházán

| 2017. 02. 17. | 10:32:00
Magas a szálló por koncentrációja.
Megint rossz a levegő Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának ügyelete tájékoztatása szerint Nyíregyházán a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke egymást követő két napon, február 15-én és 16-án meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (75 μg/m3).

Napi átlagértéke a Széna téri mérőállomáson:

  • Február 15-én  79,1 μg/m3,
  • Február 16-án  79,2 μg/m3 volt.

A meteorológiai előrejelzések szerint egy átvonuló hidegfront hatására a levegőminőségben jelentős javulás pénteken, napközben várható.

A szálló por (PM10) szennyezettség az éjszakai órákban a legnagyobb, de a kedvezőtlen meteorológiai körülmények miatt a nappali órákban is számottevő volt a szennyezettség, ezért a levegőminőség javulásáig lehetőleg kerüljük a szabadban végzett intenzív sporttevékenységet, és a szellőztetést – amennyiben szükséges - a déli órákban végezzük.

A légszennyezettség romlásának elkerülése érdekében kérik, kerüljük a személygépjárművek (főként dízel üzeműek) használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy járjanak gyalog, valamint fűtésnél (amennyiben lehetőség van rá) a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsük előnyben.

Kérik, tartózkodjanak a kerti hulladék (pl. avar, fanyesedék, stb.) és a lábon álló növényzet (pl. tarló) nyílt színi égetésétől!

Az aktuális levegőminőségi adatokról az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapján (www.levegominoseg.hu) tájékozódhatunk.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés