Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcsban még nem fújt visszavonulót az influenza

| 2018. 03. 01. | 19:37:00
Megyénkben emelkedett a megbetegedések száma.
Szabolcsban még nem fújt visszavonulót az influenza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országosan már nem nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma, de még javában tart a járvány. A fővárosban és hat megyében csökkent, négyben nem változott, míg kilenc megyében, köztük Szabolcs-Szatmár-Beregben emelkedett, itt több mint másfélszeresére nőtt a járványban érintettek száma. A vírus továbbra is jellemzően a gyerekeket és a 15-34 éves fiatal felnőtteket betegíti meg - írja a nyiregyhaza.hu.

Dr. Salzmann Marianna megyei tisztifőorvos elmondta, Szabolcs-Szatmár-Beregben az előző héthez viszonyítva

több mint másfélszeresére nőtt a regisztrált betegek száma, meghaladva az országos átlagot. 13 beteg került kórházba, de intenzív ellátásukra nem volt szükség. Kilenc bejelentett járvány volt, egy óvodában, egy bölcsődében, egy középiskolában és hat általános iskolában, ahol 30 százalék fölötti volt a megbetegedések és hiányzások száma.

Országos szinten csökkent az influenza miatt kórházban kezelt betegek száma, a múlt héten 306-an szorultak ápolása az azt megelőző 311-hez képest. A Jósa András Oktatókórházban továbbra is érvényben van a teljes látogatási tilalom, amelyet az emelkedő számú felső légúti hurutok, influenzás megbetegedések megelőzése miatt, valamint az intézmény betegeinek védelmében valamennyi osztályt érintően rendeltek el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés