Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem akácos, aszfaltos út épül Oroson

| 2018. 04. 03. | 19:52:00
Nem is egy!
Nem akácos, aszfaltos út épül Oroson
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Földútból aszfaltos út épül Oroson a Platán, Füzes, Tiszafa, Ezüstfenyő utcákban. A korábbi földutak összesen 2677 méteres szakaszon kapnak aszfaltburkolatot. A munkálatok során útalap épül, a meglévő aknafedlapokat szintbe helyezik, szegélyeket építenek, a csapadékvíz elvezetéshez szükséges létesítményeket, majd közel 950 tonna aszfaltot terítenek el az úton.

A beruházás költsége nettó 188 millió forint. A munkálatok előreláthatóan június 30-ig befejeződnek.

Idén 9 utcában épít önkormányzati forrásból új aszfaltutat a NYÍRVV Nonprofit Kft. összesen 4617 méter hosszúságban (Zivatar u., Zsuzsanna u., Csárda u., Sétány u., Platán u.-Platán köz, Tujafa u., Füzes u., Tiszafa u., Ezüstfenyő u., 28499. hrsz-ú összekötőút.) Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, melyek az elmúlt évek során benépesültek, forgalmassá váltak, a burkolt utak komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosítanak az itt élők számára. A beruházás nettó 440 millió forintba kerül, és önkormányzati forrásból valósul meg.

Útjavítás

Folytatódik a meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával történő nagy felületű útjavítás, melynek során több mint 20 utcában, közel 20 ezer négyzetméteren állítja majd helyre a NYÍRVV Nonprofit Kft. a meglévő aszfaltutakat. A helyreállítási munkákra idén nettó 100 millió forintot fordítanak. A programban szereplő kátyúzandó útszakaszokat részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársainak ellenőrzései alapján állítják össze.

Járda

A járdaépítési és helyreállítási munkálatok is folytatódnak 14 helyszínen történik majd járdaépítés vagy járdafelújítás, egyebek mellett Nyírszőlős, Hímes, Öröskösföld, Belváros, Érkert városrészekben. Az Orgona utca 891 méteres szakaszán új járdát alakítanak ki. A beruházás tavalyi év végén már elkezdődött, és el is készült a Simai–Orgona utca kereszteződésében az új gyalogos átkelőhely. A Törzs u. 24. szám mellett szintén új szakasz készül, további 12 helyszínen a már meglévő járdaszakaszokat állítják majd helyre. A teljes járdaépítési program előreláthatóan november 30-ig tart, és közel nettó 190 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés