Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fellegekben kérte meg szabolcsi szerelme kezét a poéngyáros

| 2018. 05. 29. | 17:55:00
Kalandozó magyarok.
A fellegekben kérte meg szabolcsi szerelme kezét a poéngyáros
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Olvasóink már  jól ismerik Orosz Györgyöt és Kállai Krisztinát, a népszerű rádiós műsorvezető párost. Gyuri feladta a rádiózást a stand up comedyért (jól tette!), Kriszta pedig azért, hogy párját menedzselje, bár néhány éve ismét hallható az éterben is, a Dunakanyarban. A közelmúltban élete fordulópontjához érkezett a népszerű páros, több szempontból is. Május közepén – életükben először – az USA-ba látogattak. S ha már repülővel a fellegek közt jártak, hát Gyuri gondolt egy nagyot, és... de erről majd később.

A Central Parkban

Szabolcsihír: A közösségi médiának köszönhetően az első perctől az utolsóig figyelemmel kísérhettük tengerentúli utatokat. Hogy kerültetek oda?
Orosz György: Ez tavaly december 31-én kezdődött, legalábbis nekem, Krisztának pedig már 2 éve, mert azóta gyűjtött arra, hogy a 40. születésnapom meglepjen egy különleges ajándékkal. Tudta, hogy régi vágyam elutazni az USA-ba, külön nagy álmom volt New York. Óriási meglepetés volt az ajándék, el sem hittem percekig. Először egyébként egy 40 órás angol nyelvtanfolyam ajándékutalványt adott át, annak is örültem, mert én franciát tanultam korábban, gondoltam, jól fog jönni a nyelvtudás, ha egyszr eljutok Amerikába. De amikor átadta a repülőjegyet és az általa megszervezett 2 hét komplett programját...

Két teltházas dumálás lett végül

Szabolcsihír: A terv szerint Gyurinak egy fellépése lett volna, de akkora volt az érdeklődés, hogy a végén két teltházas előadás lett belőle. Számítottatok ekkora sikerre?
Orosz György: Első körben nem is terveztünk fellépést, csak utazni akartunk, de arra gondoltam, menő lenne New Yorkban fellépni, és megkértem Krisztát szervezzen oda egy előadást. Ő felvette a kapcsolatot kinti szervezőkkel és bár meglepődtek, mert azt mondták, hogy stand up-os még nem járt náluk, csak zenészek, a  projekt mellé álltak. Manhattan bulinegyedében van a magyar tulajdonú Pilvax Art Center, itt biztosítottak helyet nekünk, mi pedig innen Magyarországról intéztük az online marketinget és jegyértékesítést. Hiheteten flottul ment minden, és hamar kiderült, hogy minden jegy elkelt még az indulásunk előtt. Úgy döntöttünk, közvetlen az első előadás után vállalunk egy másodikat, amire szintén nagyon hamar elfogytak a jegyek elővételben. Harmadikat azonban már nem vállaltam, nem bírtam volna szellemileg.

A kint élő magyarok arcából ítélve alighanem jók voltak a poénok

Bárhol fellépsz, templomban, étteremben, udvaron. De milyen érzés volt idegen országban élő magyarok előtt dumálni?
Orosz György: Volt már fellépésem külföldi magyarok előtt, de ilyen távoli országban még nem, és itt sokan már 15-20 éve kint élnek. Kicsit aggódtam is, vajon vevők lesznek-e minden magyar gyökerű poénra, de semmi gond nem volt, sőt, már annyira ki voltak éhezve a magyar humorra, hogy minden rezdülésemre reagáltak és az elejétől a végéig könnyesre nevették magukat.

Szabolcsihír: Netán elkezdődött valami?
Orosz György:
Igen, már az őszi turné szeveződik, ami több állomásos lesz, így még több amerikai várost megismerhetünk majd. Nagyon várjuk!!!

A Niagaránál

Szabolcsihír: A képek alapján több helyen is jártatok. Mi volt a legnagyobb közös élmény?
Orosz György: Az első héten New Yorkban voltunk, majd autót béreltünk és megnéztük Atlantic City-t, Philadelphiát, Washington DC-t, de voltunk Buffaloban, láttuk a Niagara vízesést és Kanadában Torontót is, majd a végén még 3 napot töltöttünk New Yorkban, akkor volt a fellépés is. Egy élményt nem tudnék kiemelni, vannak olyan részek, ahol tudom, hogy voltam, még fotót is találtam róla a telefonomban, de az egész olyan volt, mintha álmodtam volna, még most fogom fel. A kedvenc New York, egy pillanat alatt lett szerelem, azon belül is a Time Square és minden, ami ide köthető, a hangulata, a fények, az embertömeg, a színháznegyed, ami szintén itt van a Broadway-n és ahol volt szerencsénk látni a Chicagót. De

a legizgalmasabb momentum mégis Torontóhoz kötődik, ahol felmentünk a CN Towerbe. Nekem tériszonyom van, Krisztának klausztrofóbiája, és mi egy üvegaljú liftben felmentünk a torony 147. emeletére.

Együtt rettegtünk, de mire lejöttünk röhögve, már tudtuk, hogy a fóbiáinkat leküzdöttük.

Washington, obeliszk, ilyen magas

Szabolcsihír: Történt azért ott még valami. Kriszta kezén csillog egy szép gyűrű. A közösségi oldalon posztolt fotókon látszott, nem volt spontán ötlet, mert gyűrűvel is készültél. Nagyon romantikus, a legtöbb lány ilyenről álmodik.
Orosz György: Mikor elkezdtünk együtt járni, már a legelején, egy pár nap után megbeszéltük, hogy majd egyszer összeházasodunk, de vártam a jó pillanatot. Az első csókunk a Tisza-hídon történt egy 130-cal száguldó autóban, úgy voltam vele, hogy

ez most legyen nagyobb víz és nagyobb sebesség, így az Atlanti óceán felett, 900 km/órás sebességet választottam.

Szabolcsihír: Elég hosszú ideje vagytok együtt. Ilyen hosszú jegyességet is terveztek? Mikor lesz itt esküvő?
Orosz György: Már 8 éve vagyunk együtt, de ha ezt túl akarjuk szárnyalni, akkor az esküvőhöz már az űrbe kell menni.

Szabolcsihír: Hogyan vettél méretet Kriszta gyűrűs ujjáról?
Orosz György: Én ezt már korábban megnéztem, felpróbáltam a Kriszta egyik gyűrűjét, pont jó volt a kisujjamra, így nem volt nehéz, és szerencsére jó lett.

Kriszta, semmit nem gyanítottál? Mit éreztél, mikor az ujjadra húzta a gyűrűt?

Kállai Kriszta: A világon semmit nem gyanítottam. Jó ideje együtt vagyunk már, és az első pillanattól kezdve nagyon-nagyon hosszú távra terveztünk. Szinte hetente megkéri Gyuri a kezem, és én mindig igent mondok, de ezt eddig nem szentesítettük gyűrűvel. És ez tökéletes volt így is. Így mikor feltette a repülőn a kérdést, egy kicsit sem lepődtem meg, csak mondtam, hogy persze, és visszatettem a fejem a vállára pihenni. Na

mikor mondta, hogy gyűrű is van, akkor nagyon meglepődtem!

Általában két dolgot teszek, ha meglepődöm: vagy nem jutok szóhoz, vagy kitör belőlem a nevetés. Itt az utóbbi történt, de egy kicsit sem bánom, Ez pont olyan volt, mind az életünk általában: nagyon vidám, tele kacagással. Mondhatnám, hogy a meglepettségemnek tulajdonítható az is, hogy

simán a saját ujjamra húztam a gyűrűt, de igazából nem is tudtam, hogy nem így kell. Illetve hogy nem nekem kellett volna, hanem Gyurinak, de így volt spontán és tökéletesen őszinte.

Szabolcsihír: Kertek alatt a nyár. Mi a program? Látunk-e benneteket a környéken?
Orosz György: Sok fellépés lesz, de pihenés is a családdal. Biztosan találkozunk, mert ahogy láttam a nyári beosztást, az ország szinte minden szegletébe eljutok majd.

Cs. K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés