Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kell ennél jobb hír Nyíregyházán?

| 2018. 05. 29. | 12:18:00
Készíthetjük a fürdőruhát!
Kell ennél jobb hír Nyíregyházán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a visszaszámlálás: június 2-án, szombaton nyit a sóstói parkfürdő. A jó hírt Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója jelentette be keddi sajtótájékoztatóján.

A vezérigazgató azt is elárulta: habár az előző hétvégén volt a gyermeknap,

a fürdőben azzal kedveskednek a tíz éven aluliaknak, hogy szombaton és vasárnap sem kell fizetniük a belépőjegyért, annyit kérnek csak, hogy szüleik vigyék magukkal a lakcímkártíájukat, mellyel igazolják, a gyermek még nem töltötte be a tizedik életévét. És az sem kikötés hogy nyíregyházi lakcímmel rendelkezzen a gyermek.

A szombati nyitónapon a nagycsaládosoknak ingyen búvárkodási lehetőséget nyújtanak, de a többi fürdővendég sem marad program nélkül, egész nap vízitorna illetve aquazumba várja az érdeklődőket.

Rubint Réka az arcát adja

Január elsején emelték a belépőjegyek árát a fürdőkben, a szezonban viszont már nem fogják – tette hozzá Podlovics Roland. Sőt, idén is lehetőséget biztosítanak iskolás csoportoknak kedvezményes belépésre, június 4. és 14. között ezer forintos jegyárral.

Június közepétől minden vasárnap ingyenes bábelőadásra várják a gyerekeket a strandon, és folytatják a már jól bejáratott éjszakai fürdőzést is, június közepétől minden szerdán és pénteken este a Barbizon felől lehet belépni a strandra.

Idén is megrendezik a Sárkányhajó Fesztivál és Barkácsbogrács Amatőr Főzőversenyt, valamit a négynapossá bővült strandfocit, mely utóbbinak sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy már betelt a létszám, 44 csapat közül dől el július 19 és 22. között a bajnoki cím.

Augusztus 3-4-én a Krúdy sétány lesz a VI. Sóstó Serfeszt helyszíne, és senki ne lepődjön meg, ha idén gyakrabban találkozik a megyeszékhelyen Rubint Rékával, ugyanis ő lett a strand arca, aki július 28-án alakformáló edzést is tart a strandon.

Felvarrják Júlia ráncait

Városi TOP-os forrásból sikerül elvégezni egy kis ráncfelvarrást is a 70-es években nyílt Júlia Fürdőn. Cserélik az elavult szigetelést, és napelemek is kerülnek a tetőre. A felújítás (június 11–szeptember 15.) idejére bezár a kedvelt belvárosi fürdő, az ott megkezdett kezeléseket a sóstói Aquariusban folytatják, és átmenetileg itt lesz a reggeli úszás is (6-8.30-ig).

Nyugdíjasok ingyen jegye

Érdemes figyelmesen elolvasni a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. honlapján a nyugdíjasok ingyenes fürdőzésére vonatkozó tájékoztatót. A Sportcentrum Kft. az EMMI pályázatán ugyanis támogatást nyert, melynek köszönhetően regisztráció után ingyen vehetik igénybe a sóstói parkfürdőt a város nyugdíjasai. Összesen 10 ezer jegyet biztosítanak ehhez, és minden hónapban, míg a keret el nem fogy, újra lehet regisztrálni. A program novemberben ér véget - ha marad egyáltalán addig jegy. Fontos tudnivaló, hogy bárki (unoka, gyermek, stb.) regisztrálhat egy kedvezményezett számára, de igénybe már csak az veheti, akinek a nevére szól.

Már kedden reggel nyolckor kígyózott a sor a fürdő előtt, a nyugdíjasok szerették volna az első napon bebiztosítani maguknak a belépőjegyet. Kérdésünkre, hogy a kígyózó sor nem rettenti-e el az éppen érkező fürdővendégeket, Podlovics Roland úgy reagált: külön pénztár áll a fürdővendégek rendelkezésére, és erről már a bejáratnál tájékoztatják őket.

Cs. K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés