Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nélkülözőknek teszik szebbé a gyermeknapot

| 2018. 05. 16. | 17:05:00
Finom meglepetést kapnak.
Nélkülözőknek teszik szebbé a gyermeknapot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 8 ezer, édességet és egyéb finomságot tartalmazó tartalmazó csomagot készített össze rászoruló gyermekeknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a csaknem 10 millió forint összértékű adományt a május utolsó vasárnapján tartott gyermeknaphoz kapcsolódó eseményeken tervezik kiosztani - közölte a szervezet május 16-án az MTI-vel.

Azt írták, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a családok és a gyermekek segítésére. Májusban dedikáltan erre a célra gyűjtöttek egyebek mellett csokoládét, rágógumit, kakaóport és teát.

Az egyesület egész évben az élelmiszerpazarlás csökkentéséért harcol. A május azonban kiemelt hónap, ugyanis nem minden gyermek olyan szerencsés, hogy hozzájusson olyan apró ajándékokhoz, mint egy tábla csokoládé, vagy egy kis meglepetés. Számukra szeretnék felejthetetlenné tenni a gyermeknapot - emelték ki. A karitatív szervezetek pályázati formában jelentkezhettek a csomagokra. Az egyesület 39 sikeres pályázati anyagot fogadott el, amelyek keretében 8085 nélkülöző gyermek részesülhet az adományból.

A csomagok osztása május közepén kezdődik, és gyermeknap után, június első hétvégéjén zárul. Lesz az események között sportverseny, vetélkedő, ünnepség és hagyományőrző nap is - sorolták.

"Az általunk kiosztott csomagokkal szeretnénk biztosítani azt, hogy minél több nélkülöző gyermek részesülhessen a gyermeknap örömében. Látjuk munkánk során, hogy milyen szomorú, amikor családok, szülők nem engedhetik meg maguknak, hogy a gyermekeiknek ünnepnapra, gyermeknapra, vagy akár szülinapra megvegyék azokat a finomságokat, amik máshol természetes velejárói a mindennapoknak. Az Élelmiszerbanknál ezen szeretnénk változtatni gyermeknapi pályázatunkkal, amelyet reményeink szerint jövőre is megrendezünk" - idézték a közleményben Cseh Balázst, az egyesület elnökét.

Magyarországon minden évben 1,8 millió tonna étel megy veszendőbe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés