Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szülinapot ünnepelt az Eissmann Nyíregyházán

| 2017. 08. 18. | 17:46:00
Itt nyílt az első leányvállalat.
Szülinapot ünnepelt az Eissmann Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Éppen húsz éve, 1997-ben nyitotta meg első leányvállalatát az Eismann Nyíregyházán. Ebből az alkalomból rendeztek ünnepséggel egybekötött sajtótájékoztatót az autógyártás számára nélkülözhetetlen alkatrészeket előállító üzemben pénteken.

Az Eissmann német vállalatcsoportot Helmut Eissmann 1964-ben alapította fiaival, Volkharddal és Jürgennel. A központ a Stuttgarttól 40 kilométerre fekvő Bad Urachban található.

A cég az autóipar számára kezelő- és burkolati elemeket fejleszt és gyárt a világ három kontinensén működő 13 gyárában. Tavaly a konszern 493 millió euró forgalmat bonyolított, az alkalmazottak száma eléri az ötezret.

Az Eissmann első leányvállalatát 1997-ben Magyarországon, Nyíregyházán alapították. A cég jelenleg 850 embert foglalkoztat, fő tevékenysége az autóipar számára kezelőelemek – automata és manuális váltógombok, kézifékmarkolatok, kézifék- és váltómandzsetták –, továbbá burkolati elemek – légzsák takarók, díszlécek, könyöklők, fejtámlák, kormányrés takarók – gyártása.

Hét autógyártónak közvetlenül szállítanak, ezek a Volkswagen, Daimler, Audi, Bentley, BMW, Mini, Seat. Sok más márkához különböző rendszerbeszállítókon keresztül juttatják el termékeiket.

A nyíregyházi gyár 2012-ben elnyerte az „Automotive Lean Production”-díjat nemzetközi középvállalati kategóriában. A következő Európa egyik legrangosabb díja volt, ugyanis az Eissmann Automotive Hungaria az Év Gyára 2015 kitüntetésben részesült. A díjat a német Ipari Minisztérium patronálja, és a Produktion ipari szaklap és az ATKearney tanácsadó cég ítéli oda.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés