Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jól fizet a füstölni való

| 2017. 09. 22. | 13:07:00
Megkezdődött a felvásárlás.
Jól fizet a füstölni való
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött a dohányfelvásárlás az ULT Magyarország Zrt.-nél. A nyíregyházi cég napi 100 tonna dohányt vesz át a termelőktől. Felvásárlási alapárral dolgozik a társaság, de minőségtől és mennyiségtől is függ a végösszeg. A gazdáknak jó hír, hogy a tavalyinál mintegy 3 százalékkal növekedtek az árak - írja Nyíregyháza hivatalos honlapja, a nyiregyhaza.hu.

A dohányt ugyan idén nyáron érte aszály, több területen jégeső is, a termés ennek ellenére összességében jó minőségű Szabolcsban.

Szabolcs-Szatmár-Beregben található a hazai dohánytermő területek mintegy 80 százaléka, ezért is fontos, hogy jó minőségű termés legyen évről-évre. A Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége korábban azt közölte, ebben az évben 3386 hektárra kötöttek termelési szerződést a felvásárló társaságok a gazdálkodókkal, ami húsz hektárral haladja meg az előző évit. Ebből 2300-2400 hektáron a Virginia, a maradékon pedig a Burley dohányfajtát termesztik. A gazdák idén elégedettek lehetnek a mennyiséggel és az árakkal is.

Hazánk egyik legnagyobb felvásárló társasága az ULT. Magyarország Zrt. idén 650 dohánytermelővel kötött szerződést. Körülbelül 4000 tonna Virginiára és mintegy 1300 tonna Burley-re számítanak. A Virginia felvásárlása szeptember közepétől november végéig, a Burley felvásárlása pedig decembertől február végéig tart. A levelek jövő tavasszal Olaszországba kerülnek, ott dolgozzák majd fel a dohányt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés