Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi metrósoknak jövőre jóval vastagabb lesz a boríték

| 2017. 12. 15. | 14:25:00
A jogszabályban előírt mértéket jóval meghaladja a béremelés.
A nyíregyházi metrósoknak jövőre jóval vastagabb lesz a boríték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megállapodott a METRO Kereskedelmi Kft. vezetősége a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével a 2018. január 1-jétől életbe lépő Áruházi Bérrendezési Programról. A többhetes előkészület és egyeztetés után létrejött megegyezést a Központi Üzemi Tanács is támogatja. Az átfogó és átlátható bérrendezés alapvetése az volt, hogy a törvényben előírtnál magasabb minimálbéremelést minden áruházban úgy hajtsák végre, hogy közben a magasabb felelősségi körökre jellemző, most meglévő jövedelemkülönbségek is megmaradjanak - álla  lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A METRO 2018. január 1-jétől

bevezeti a jogszabályban előírt mértéket jelentősen meghaladó METRO garantált munkabért, amely tartalmazza az alapbért és a munkaszerződésben rögzített 13-14. havi juttatást. Ennek mértéke havi 211.167 Ft (181.000 forint alapbér + 30.167 forint 13-14. havi juttatás).

Ehhez adódnak hozzá a pótlékok, valamint a teljesítményfüggő és egyéb juttatások. Ennek köszönhetően a METRO-ban jövőre

a legalacsonyabb garantált munkabér meghaladja a 211 ezer forintot, amely több mint 30 ezer forinttal magasabb a jogszabályban előírt garantált bérminimumnál.

A METRO a bérrendezési program kidolgozása során kiemelt szempontként kezelte, hogy ne csak a legalacsonyabb jövedelmi szinten lévő munkavállalók részesüljenek a 2018-as béremelésből, ezért az áruházi (nem vezetői szintű) dolgozók 86 százaléka kap 2018 januárjától 23 ezer forintot meghaladó munkabéremelést. Az áruházi vezetői, valamint egyéb kiemelt felelősségű pozíciók esetében átlagosan 22 ezer forint egyéni teljesítménytől és bérszinttől függő béremelést alkalmaz a vállalat.

Emelik és újakkal bővítik az eddigi pótlékokat, a budapesti áruházakban dolgozó munkatársak pedig külön pótlékot kapnak a fővárosi bérek versenyképességének megtartásáért.

Ezen felül a dolgozói kérésnek eleget téve

A METRO vezetősége azt is vállalta, hogy január elsejétől a szakszervezet bevonásával munkacsoportot állít fel az áruházi bérsávok, valamint a targoncás pótlék rendszerének kidolgozására. A munkacsoportnak 2018. március 31-ig kell véglegesítenie javaslatát.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés