Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bevállalósabbak a londoni magyarok

| 2018. 06. 28. | 16:15:00
Hiába törik rajta sokan a fejüket, csak a töredékük mer belevágni vállalkozásba Magyarországon.
Bevállalósabbak a londoni magyarok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Londonban élő magyarok nyitottabbak, a kockázatot és a várható hozamot mérlegelve jobban mernek saját vállalkozásba kezdeni, mint az itthoniak. A DANtalk következtet erre egy nem-reprezentatív közvélemény-kutatás eredményeiből. 

Száz londoni és ugyanennyi budapesti, 25–55 év közötti magyart kérdeztek meg a vállalkozókedvéről.

Míg a magyarországi magyarok 78 százaléka gondolkodott már saját vállalkozáson, csak 12 százalékuk mert belevágni, úgy a londoni magyarok esetében 61 százalék mondta azt, hogy töprengett már cégalapításon, és 31 százalék meg is valósította terveit.

Az itthoniak főként azzal érveltek, hogy félnek a bukástól, nincs elég tőkéjük és nem alkalmasak rá. Ezzel szemben a londoni magyarok több mint fele azért tartózkodik a vállalkozásindítástól, mert alkalmazottként is eleget keres, magasak az adóterhek, és csak ezeket követi indokként a tőke hiánya.
Gergics Dániel úgy értékelte a kutatást, hogy azok a magyarok, akik mertek elköltözni egy másik országba, már alapvetően vállalták a kockázatot, így nyitottabbak az új vállalkozások felé és rá vannak kényszerülve az integrálódásra.

„A magyarországi magyarok a meglévő berögződések, negatív tapasztalatok, a kényelem, a fix fizetés miatt jobban előtérbe helyezik a negatív kimenetelt a pozitívnál” – magyarázta. Mint fogalmazott, ha foglalkozunk önmagunkkal és kiaknázzuk a saját lehetőségeinket, képességeinket, akkor itthon is tudunk átlagon felüli eredményeket elérni.

Szerinte a kiemelkedően eredményes emberek sosem saját maguktól lesznek azzá, mindig szükség van külső inspirációra, vagy valakire, aki kiemelkedő teljesítményre sarkallja őket. – A legfontosabb, hogy hajlandóak legyünk elrugaszkodni a megszokott sémáktól és merjünk nyitottak lenni az új lehetőségekre – magyarázta Gergics Dániel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés