Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különleges kompánia járt Nyíregyháza közelében

| 2016. 07. 11. | 23:57:00
Barcelonából is segítő kezet nyújtottak a Makula családnak.
Különleges kompánia járt Nyíregyháza közelében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Július 11-én különleges vendégei voltak a hajdúdorogi Makula családnak: a két kétlábú és két négylábú látogató négykeréken érkezett hozzájuk a távoli Spanyolországból.

A Makula család sorsáról és az őket segítő sok-sok civil kézről már több alkalommal is beszámoltunk.
(Például itt és itt.)

Külhoni magyarok is gyűjtöttek

Történetüket olvasva a Barcelonában élő Csányi Dóra, a magyar kultúrát ápoló Aranyalma Kör vezetője is úgy gondolta – mivel nyáron Magyarországra utaznak – az ottani segítőkész emberek adományait is elhozzák a családnak. Június 25-én, évadzáró táncház alkalmukon gyűjtötték össze a ruhákat, játékokat, különböző használati tárgyakat. Nem sokkal később pedig Dóra és férje, Juan Carlos már Magyarország felé robogtak a megrakott autóval és utánfutóval.

 

Igazi ajándék volt a kutyákkal töltött idő

Az adományokon túl azonban más ajándékot is hoztak a családnak. Dóra kutyaterápiával foglalkozik, és elhozta két terápiás kutyáját – Bodza nevű puliját és Manchas (Foltos) nevű border collie-ját –, hogy a gyerekek játszhassanak velük. Közel egy, önfeledt órát töltöttek a kutyák gyógyító közelében - és bár kicsit szomorúak voltak, hogy a kutyák nem maradnak velük -, hatalmas élménnyel lettek gazdagabbak a látogatás után.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés