Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan segítettek Orsinak

| 2016. 07. 28. | 13:27:00
Szeptemberre várja kisfiát a váratlanul özvegyen maradt fiatalasszony.
Sokan segítettek Orsinak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyéves koráig mindennel ellátták Orsi születendő kisfiát ismerős és ismeretlen, jószívű adományozók. Ruhákat, babaápolási cikkeket, babakocsit, sőt, még pihenőszéket is küldtek a férjét tragikus balesetben elvesztő, várandós anyukának.

Mint arról a Szabolcsihír beszámolt, a csengeri fiatalasszony nem sokkal esküvőjük után, motorbalesetben veszítette el férjét, miközben már úton a baba. Barátnője mindenképpen segíteni szeretett volna a hirtelen magára maradt kismamán, ezért a Facebookon létrehozott egy csoportot, „Segítsünk Együtt!” néven.

– Amikor létrehoztam a csoportot, azt gondoltam, már az is segítség lesz, ha a megmaradt popsitörlőt, pelenkát felajánlják az anyukák – mondta el érdeklődésünkre Petruska Anita. Arra azonban nem számított, hogy rövid idő alatt több mint ezerre emelkedik a tagok száma. Volt olyan nap, hogy száz olvasatlan üzenet várta a postafiókjában. Előfordult, hogy erejéből már csak annyira futotta, hogy a csoport linkjét küldte el a feladónak.

S gyűltek az adományok, amelyeket személyesen hoztak el a jószívű emberek, vagy postára adtak. Beszélgetésünkkor éppen a postára készült, ahol egy újabb, 15 kilogrammos csomag várta.

– Nagyon sok önzetlen emberrel ismerkedtem meg rövid idő alatt – tette hozzá Anita, aki maga is kétgyermekes anyuka. Nagylánya 5 éves, kisfia 16 hónapos.
Az adományok már Orsinál vannak, s a szervezők abban állapodtak meg, hogy amire Orsi nem lesz szüksége, felajánlják rászorulóknak vagy rászorulókat támogató szervezeteknek.
Az adományozóktól azt kérik, ruhákat már ne küldjenek, mert abból van elég, de a közel 1300 tagot számláló csoport nem szűnik meg. Anitáék azt tervezik: továbbra is segíteni fognak azokon a nehéz helyzetbe került embereken, akik, vagy ismerőseik hozzájuk fordulnak.


Anita azt is elmondta: a baba jól van, édesanyja, Orsi szeptember 10-ére várja. A neve pedig édesapja után Attila lesz – ezt még együtt határozták el a szülők…

Orsi, aki az adományokról fotókat is küldött, a Szabolcsihíren keresztül üzeni minden adakozónak és segítőnek:
"Nagyon szépen köszönöm a sok jószívű embereknek a sok segítséget. És persze a „feltalálónak” Petruska Anitának, valamint Bulyáki Adriennek, aki szinte az első percektől kezdve fontos szerepet töltött be a gyűjtögetésben.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés