Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jégverés után: nagy segítség érkezik Szatmárba

| 2016. 08. 29. | 18:18:00
Rászorulókat támogat a szeretetszolgálat.
Jégverés után: nagy segítség érkezik Szatmárba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Építőanyaggal, építőipari szakmunkával, ajándék bútorokkal és adományokkal segíti a szatmári jégverés legszegényebb károsultjait a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Mint ismert, június végén dió méretű, helyenként pedig tojás nagyságú jégdarabok zúdultak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 13 településére. A vihar csaknem ezer épületet rongált meg. Az összetört háztetőket azonnali segélyként fóliával borították be, ebben a munkában mintegy 200 tűzoltó vett részt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a vihart követően

Rozsályban, Zajtán, Méhteleken, Uszkán, Nagyhódoson, Garbolcon, Csengerújfaluban, Gacsályon és Kishódoson

is felmérték a károsult lakosság helyzetét, meglátogatták a legelesettebb családokat. A helyreállítás és az újjáépítés során a szeretetszolgálat a biztosítással nem rendelkező, más szervezet által nem támogatott rászoruló embereket támogatja. Volt, akinek azonnali segítséget nyújtott a karitatív szervezet, egy gyermekeit egyedül nevelő, kitelepített édesanya pénzbeli segélyt kapott Uszkán, Nagyhódoson pedig egy teherautó cserepet osztott ki a szeretetszolgálat a tetőt önerőből javító családok között.

Iskolakezdés és cserép

Kishódoson és Nagyhódoson ezekben a napokban kezdődik több kárt szenvedett családi ház felújítása. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nyolc rászoruló családnak ad építőanyagot a tető javításához, három családnak pedig építőipari szakmunkát biztosít a felújításhoz. Egy károsult családnak adomány bútort szállít a karitatív szervezet, egy másik családnál pedig a szeptemberi iskolakezdéshez nyújt támogatást. Két további épülethez a máltai szervezet szállítja a szükséges cserepeket. Egy nagyhódosi család otthonában a vihar által megrongált elektromos vezetékeket állítja helyre a szeretetszolgálat, mivel az érintettek uborkatermelésből élnek, és az uborkaválogató és csomagoló gépeket ellátó hálózatot tönkretette a vihar. Mindezen felül a Máltai Szeretetszolgálat használt tetőcserepeket szállít a településekre, a károsult családok igénye szerint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés