Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Máriapócson felbőgtek a motorok

| 2016. 08. 01. | 14:16:00
Nyolcadszor rendeztek zarándoklatot és búcsút a vasparipásoknak.
Máriapócson felbőgtek a motorok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 

Nyolcadik alkalommal bőgtek fel a motorok a hétvégén Máriapócson – a Görögkatolikus Motorosok Közössége július 30-án, szombaton rendezte meg a kegyhelyen a motorosok zarándoklatát és búcsúját.

A görögkatolikuson kívül több civil és egyházi – például a Pálos Motoros Baráti Kör tagjai – motoros közösség is elzarándokolt két keréken a kegyhelyre. A legnagyobb zarándokcsoport Debrecenből indult, Nyíradonyt és Nyírbátort érintve, folyamatosan újabb tagokkal kiegészülve érkezett a pócsi Szűzanyához – idézi a Magyar Kurír cikkét a Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapján.

A résztvevők a kegytemplomban a Mária-ikon előtt imádkoztak Kiss Zsolt nyírbátori parókus, a zarándoklat egyik főszervezőjének vezetésével, akiket Bodogán László hajdúböszörményi parókus köszöntött. Beszédében kiemelte, azzal, hogy a végcéljuk Máriapócs volt, összekötötték a motorozást, a szórakozást egy magasabb dimenzióval, így az útjuk zarándoklat is volt egyben.

„Széles utat!” – emlékeztetett a motorosok köszöntésére a szónok, aki azt kívánta a jelenlévőknek, hogy amikor motorra ülnek és élményekkel gazdagodnak útjaik során, ezekben fedezzék fel Isten végtelen szépségét és gazdagságát, amelyekkel ő meg akar ajándékozni mindenkit.

A közös imádság a pannachida szertartásával zárult, amelyben a balesetben elhunyt társaikról emlékeztek meg a zarándokok.

Ezt követően az Emmánuel Zarándokközpont előtti téren felsorakozott vaslovak hangja egyszerre bőgött fel, s a „motorok éneke” alatt a motoros atyák megáldották a zarándokokat és gépeiket.

A búcsú végén a motorosok közösen elgurultak megtekinteni a baktalórántházi Degenfeld-kastélyt.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés