Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Lugas nyerte a Tirpák Fesztivál csapatversenyét

| 2016. 09. 26. | 16:25:00
Napkor a közönségdíjat és a sütő-főző hagyományok őrzője címet is megkapta.
A Lugas nyerte a Tirpák Fesztivál csapatversenyét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Lugas Hotel nyerte a hétvégén negyedszer rendezett Tirpák Fesztivált. A nyíregyházi Kossuth téren hat régióból 22 csapat mérkőzött meg egymással, több mint 100 szakács összesen 16 ezer adag ételkülönlegességet készített.

A Lugas Hotel után a második helyezést az Eperjesi Szakácsok és Cukrászok Klubja érte el, a bronzérmet pedig az Elamen Zrt. kapta.

Az iskolák versenyében első lett a nagykállói Kállay Rudolf Szakiskola küldöttsége, második a kisvárdai II. Rákóczi Ferenc Szakközép- és Szakiskola, harmadik a nyíregyházi Bencs László Szakiskola csapata lett. Különdíjat kapott a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., a Magyar Népi Ízőrző Lovagrend, továbbá a Császárszállás-Butyka-Juhásztelep csapata. A Nagykárolyi Hagyományőrző Egyesületé volt a legszebb porta, az MNGSZ Szeged és környéke régió pedig a vándorserleget vihette haza. A napkori Napkorona Udvarház a közönségdíj mellett a magyar népi sütő-főző hagyományok őrzője címet is elnyerte.

A kétnapos rendezvény csúcspontja volt, amikor közönség elé tolták az 1200 szeletes tortát, amelyet a Szakképzési Centrum 52 cukrász tanulója készített kifejezetten erre az alkalomra. A mű a "Krúdy kedvenc tortája" fantázianevet kapta.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés