Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyen átvizsgálják a kocsiját, ha elviszi

| 2016. 10. 20. | 17:21:00
Ősszel különösen fontos a jármű jó műszaki állapota.
Ingyen átvizsgálják a kocsiját, ha elviszi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közlekedésben az őszi időszak tudatos felkészülést igényel. Megváltoznak az időjárási-, látási- és útviszonyok, amelyekhez minden közlekedőnek alkalmazkodni kell - írja a police.hu.

A gyalogosoknak és kerékpárosoknak elsősorban láthatóságukra kell figyelniük, míg a gépkocsivezetőknek ezen felül a járművek műszaki felkészítését is szem előtt kell tartani.

Az átvizsgáláshoz nyújt segítséget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és együttműködő partnereinek rendezvénye, amelyet október 22-én, szombaton 10-17 óráig tartanak a Nyír Plaza parkolójában (Nyíregyháza, Szegfű u. 75.).

A helyszínen rendőrök segítenek folyadékszint és fagyálló ellenőrzésben, szükség esetén szankciómentesen figyelmeztetnek az okmányok érvényességének lejártára.

A Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóművet vizsgálják meg díjmentesen, valamint szakemberek ellenőrzik a világítóberendezések és a gumiabroncsok állapotát.

Mindeközben a családtagok és a várakozók sem unatkoznak: a kisgyerekeket a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó-foglalkozás várja, a nagyobbak kipróbálhatják a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, illetve KRESZ-tudásukat tesztelhetik.

Az érdeklődők az ittas vezetésről és következményeiről a rendőrség szemszögéből hallhatnak tájékoztatást és tehetnek fel kérdéseket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság újra útjára indította a "Látni és látszani" elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát.

Az akcióhoz csatlakozó szervizekben ingyenesen átvizsgálják a jelentkezők járműveinek világítóberendezéseit, optikusok pedig térítésmentes látásellenőrzéssel várják a járművezetőket. Részletek itt: www.latnieslatszani.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés