Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Állami ingatlanokat kér Nyíregyháza

| 2016. 11. 24. | 14:55:00
A volt Erzsébet Hotelt is szeretné megkapni a város.
Állami ingatlanokat kér Nyíregyháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Állami tulajdonban lévő ingatlanok térítésmentes átadását kéri Nyíregyháza önkormányzata repülőterének bővítéséhez, Sóstógyógyfürdő és a Jósa András Múzeum fejlesztéséhez - erről csütörtöki ülésén döntött a város közgyűlése.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester különösen fontosnak nevezte, hogy az egykori, 1990 előtti tanácsüdülő, a Park Hotel, a nemrég bezárt Erzsébet Szálló nyíregyházi tulajdonba kerüljön, a gyógyhellyé nyilvánított Sóstógyógyfürdő turizmusának fellendítése érdekében.

Emlékeztetett arra, hogy a nyíregyházi önkormányzat már 2011-ben, a megyei önkormányzati intézményrendszer átalakítása idején kezdeményezte a létesítmény átvételét, de akkor a szálló az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-hez került. Most ősszel az állami cég viszont gazdasági okokra hivatkozva bezárta a több mint 4,4 hektáros területen fekvő szállót, amelyet a nyíregyházi helyhatóság átvenne, és - ahogy a városvezető fogalmazott - jó kihasználtsággal továbbműködtetne az üdülőhely jelentősen növekvő idegenforgalmi szállásigényének kielégítésére.

Ugyancsak szeretnék, ha a város tulajdonába kerülne a repülőtér mellett egy egyhektáros ingatlan, amelyen a közepes méretű gépek fogadására alkalmas légikikötőt bővíthetnék, illetve gazdasági célokat szolgáló fejlesztéseket valósítanának meg.

Kérik egy a Jósa András Múzeum területén lévő gazdasági létesítmény átadását is, amelyben a közgyűjteményi intézmény műszaki szolgáltató részlegét, műhelyét rendeznék be. 
A Fidesz-KDNP-s többségű nyíregyházi önkormányzati közgyűlés egyhangúlag, az ellenzéki képviselők igen szavazatával együtt döntött arról, hogy kezdeményezi az érintett állami ingatlanok átadását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés