Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtöktől osztják a tűzifát Nyíregyházán

| 2016. 11. 30. | 15:54:00
Négyezer mázsát adnak ingyen.
Csütörtöktől osztják a tűzifát Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Télen a legveszélyeztetettebbek az idős, egyedül élő emberek, a szenvedélybetegek, a nem hajléktalan, de nagy szegénységben élő családok, a hajléktalanok, valamint a külterületen élők.

Nyíregyháza önkormányzatának koordinálásával a város szociális és gyermekjóléti intézményei és szervezetei, továbbá a NYÍRVV Nonprofit Kft. szakemberei a tavalyi évhez hasonlóan felkészültek az esetleges rendkívüli hidegre és hóesésre - tájékoztatta a Szabolcsihírt a városházi sajtószolgálat. A szervezetek egymást támogatva, összehangolva végzik a szükséges beavatkozásokat, az információkat megosztva nyújtanak gyors, rugalmas és hatékony segítséget  a rászoruló embereknek.

Ehhez viszont a lakosság odafigyelésére és segítségére is rendkívül nagy szükség van - hangsúlyozzák a közleményben. Éppen ezért arra kérnek mindenkit,

amennyiben tudomást szereznek szabadban lévő hajléktalanokról, élelem vagy tűzifa nélkül lévő családról, idős, egyedül élő emberekről, cselekvésképtelen szenvedélybetegekről, jelezzék az illetékeseknek.

Bármilyen segítségkéréssel 24 órán át hívható a Periféria Egyesület diszpécser szolgálata a 42/504-618-as telefonszámon. Az egyesület által üzemeltetett krízisautó a nap 24 órájában rendelkezésre áll, a szociális munkások szintén 24 órában nyújtanak segítséget ott, ahol szükséges.

A hidegre való tekintettel a tűzifa osztása december 1-jén (csütörtök) elkezdődik.

A rászoruló családok a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központnál nyújthatják be tűzifa igényüket. Decemberben 4000 mázsa tűzifa áll rendelkezésre, amit az intézmény javaslata alapján osztanak ki.  A családonkénti 5 mázsa tűzifát a NYÍRVV telephelyén Nyíregyháza, Tűzér u. 2-4. szám alatt vehetik át a jogosultak azzal, hogy a szállításról mindenki maga kell, hogy gondoskodjon.

További információ a 42/452-651-es telefonszámon vagy személyesen a Nyíregyháza, Tűzoltó utca 1. szám alatt ügyfélfogadási időben kérhető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés