Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó vendégeink a lengyelek

| 2016. 11. 29. | 15:30:00
Nyíregyháza Krakkóban is bemutatkozott.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza is bemutatkozott a Magyar Turisztikai Ügynökség Alföld SPA projektje kapcsán 2016. november 22-én a turisztikai termékekre fókuszáló Krakkói Prémium Napon.

Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere, Hirling Bozena a Magyar Turisztikai Ügynökség külképviselet vezetője és Dr. Wisniewski Anna vezető külgazdasági szakdiplomata köszöntötte a megjelent utazási irodák vezetőit, a média képviselőit és a turisztikai szakembereket. Katona Ilona prezentációja után a közel hatvan érdeklődő közvetlenül találkozhatott  a város turisztikai cégei - a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. (TDM), a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft., és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.- vezetőivel.

A szakmai program során

számos kérdés merült fel a gyermektáboroztatási lehetőségekkel, és a diákcsoportok számára nyújtott kedvezményekkel kapcsolatban, valamint üzleti tárgyalások folytak a jövő évi együttműködési lehetőségekről a lengyel tour operatorok és a nyíregyházi szakemberek között.

A KSH adati szerint Nyíregyháza kereskedelmi szálláshelyein 2016. szeptember 30-ig 8,45 százalékkal emelkedett a lengyel vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest. Krakkó és agglomerációja, a 3,5 millió fős lakosságával pedig az egyik potenciális küldő területe a Nyírségnek, amely a színvonalas fürdő- és gyógyszolgáltatásai mellett sok egyéb lehetőséget is kínál az idelátogatóknak.

A korábbi tapasztalatok azt erősítik, hogy ilyen személyes jellegű bemutatkozásnak köszönhetően a külföldi utazási irodák kínálatában megjelennek a konkrét csomagajánlatok, tovább erősítve a desztináció népszerűségét a lengyel piacon – tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés