Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hulladékgazdálkodást is ellenőrizték

| 2016. 12. 20. | 14:01:00
Kisebb hiányosságokat tapasztaltak.
A hulladékgazdálkodást is ellenőrizték
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódnak az ellenőrzések a nyíregyházi cégeknél. Az Állami Számvevőszék befejezte a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. 2011 és 2014 közötti időszak ellenőrzését. A számvevőszék megállapította, hogy Nyíregyháza önkormányzata a közfeladat ellátását szabályszerűen szervezte meg. Az önkormányzat tulajdonosi joggyakorlása megfelelő, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. vagyongazdálkodása összességében szabályszerű volt, nem veszélyeztette a közfeladat ellátását a kötelezettségek állománya és szerkezete. Az ellátott közfeladat bevételeinek, ráfordításainak és az értékcsökkenés elszámolása megfelelt az előírásoknak. 

Az ÁSZ megállapította, hogy a társaság a tulajdonában lévő vagyonnal összességében szabályszerűen gazdálkodott. A beszámolók mérlegét alátámasztó leltárt elkészítették, egyes tárgyi eszközök esetében azonban a jogszabály szerint háromévente esedékes mennyiségi felvétellel történő leltározás elmaradt. A társaság az előírt beszámolási és közzétételi kötelezettségét hiányosan teljesítette. Az ÁSZ kifogásolta, hogy a 2011 és 2014 közti beszámolók kiegészítő mellékletei nem tartalmazták teljes körűen a jogszabály által meghatározott tartalmat. A társaság honlapján nem szerepeltek teljes körűen az előírt, kötelező elektronikus közzététel alá eső adatok. 

Az ÁSZ az ellenőrzés megállapításai alapján javaslatokat fogalmazott meg a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. ügyvezetőjének, amelyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés