Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A menekülési útvonal nem tároló

| 2016. 12. 08. | 12:47:00
A közös képviselőket tájékoztatták a tűzoltók.
A menekülési útvonal nem tároló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közös képviselőknek szervezett tájékoztatót a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség közös képviselőknek. Az eseményen az elmúlt hónapokban végzett lépcsőházi ellenőrzések tapasztalatairól tájékoztatták őket, valamint az ünnepek közeledtével a gyertyagyújtás és a fényfüzérek veszélyeire hívták fel a figyelmet.

A tapasztalatok szerint az egyik leggyakrabban előforduló hiányosság, hogy a tűzoltási felvonulási területet még mindig nem jelölik, nem tultják ezekena helyeken a parkolást, de nem jelölik a tűzeseti főkapcsolót sem. Az ellenőrzések során az is kiderült, hogy a lépcsőházakban a menekülést zavarja, hogy a folyosókat tárolásra is használják.

Ellenőrizték a külső tűzoltó vízforrások (magyarul tűzcsapok) állapotát, karbantartottságát, a lakóépületekben a száraz felszálló vezetékeket, a lépcsőházakban a meglévő hő- és füstelvezető szerkezetek karbantartottságát, valamint a tetőkre való kijutást, illetve a szomszédos lépcsőházakba az átjutás feltételeit, ahol szabálytalanságot nem tártak fel. A lakóépületek villámvédelmi rendszer felülvizsgálatát is ellenőrizték, pusztán egy esetben maradt el a felülvizsgálat.

Ne torlaszolják el a folyosókat!

A tájékoztatón felhívták a közös képviselők figyelmét: a folyosókon a kiürítéshez használt átengedő képességet biztosítani kell, semmilyen esetben sem szűkíthetők le. A közlekedők azon területein, ahol menekülés nem történik (pl. zsákfolyosó végfala és a legközelebbi lakásbejárat közötti terület) növény, babakocsi, kerekesszék, kerékpár, roller, illetve ezekhez hasonló egyéb tárgy a tűzvédelmi hatóság engedélye nélkül elhelyezhető, ha nem nehezíti a tűzvédelmi berendezések, kezelőszerkezetek, közműelzáró szerelvények észlelését, megközelítését, használatát, működését.
 

Sebők Ákos tűzoltó hadnagy, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának főelőadója beszámolójából az is kiderült: a lakóépületek tűzvédelmi helyzete fokozatosan javul, az ellenőrzések során egyre kevesebb szabálytalanság, hiányosság tapasztalható Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

Hirdetés
Hirdetés